A szemüvegeseknek nyújt segítséget ez a kütyü

A szemüvegeseknek nyújt segítséget ez a kütyü
Mindegy, hogy napszemüveget vagy a rendes, olvasás miatt hordott szemüveget rakjuk bele, a LensHD nevű eszköz fejlesztői szerint mindegyiket újjá varázsolja.

A szemüvegesek jól tudják, milyen körülményes tud lenni a tisztítás, a lencse bizonyos részeiről pedig nem mindig sikerül eltávolítani a szennyeződéseket. Ennek oka, hogy a törlőkendőkkel nehézkes hozzáférni ezekhez a pontokhoz, illetve a foltok gyakran csak szétkendőnek, nem pedig eltűnnek. E kiterjedt problémakörre jelenthet megoldást a LensHD, egy forradalmi tisztítóállomás - írja a hvg.hu.

A Kickstarteren indított projekt még nem került forgalomba, de a tömeggyártáshoz igényelt pénz már rég összejött. A szerkezet teljesen önműködő, és mivel igen precízen összerakott készülékről van szó, ügyesség sem kell a használatához.

A LensHD ehhez finom törlőpárnákat használ (kettőt elöl és kettőt hátul, hogy a szemüveg kívül-belül tiszta legyen), melyek az óramutató járásával ellentétesen forognak. Az embernek mindössze annyi a dolga, hogy valamilyen tisztásra alkalmas folyadékból ráspriccent egy keveset a lencsékre, majd a szemüveget a dobozba helyezi és bekapcsolja azt. A kis forgó/törlő alkatrészek ezután nyomban munkához látnak és egy pillanat alatt újjá varázsolják a szemüveget.

A LensHD kitalálói azt állítják, hogy a dobozkát mintegy száz különböző szemüveggel tesztelték, így a legtöbb (értsd: normál méretű) keretet befogadja. A szerkezet maga ugyan kisméretű, de ahhoz nem eléggé, hogy a zsebben hordozzuk, az éjjeli szekrényen vagy az íróasztalon azonban könnyen elhelyezhető. A működéséhez szükséges energiát egy USB-C típusú csatlakozón kapja, de a kábel bármikor eltávolítható belőle. A szerkezet másik előnye, hogy nemcsak a normál szemüvegeket képes tisztán tartani, hanem a napszemüvegeket is.

A termékhez legolcsóbban egy 79 dolláros (kb. 24 ezer forintos) támogatással lehet hozzájutni, de ez korlátozott számban elérhető. A második árkategória a 89 dolláros (nagyjából 27 ezer forintról van szó). A készüléket idén novembertől tervezik kiszállítani, és a legjobb, hogy a világ bármely pontjára kiviszik, felár nélkül. Ez utóbbi Magyarországra is vonatkozik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!