A startup világ legdrágább szigete

A startup világ legdrágább szigete
Megannyi startupper álma Silicon Valley. Érdemes-e egyáltalán az új világban keresni a sikert, megéri-e a legmenőbb ötlettel a ″völgyben″ elindulni?

Számos startup siker és kudarc helyszíne Silicon Valley. A világ legfontosabb startup központjában azonban nem csak a fizetések, de a kiadások is elég durvák. Az álmodozók számára foglalja össze a legfontosabb számokat egy felmérés és az abból készült infografika.

A legmeglepőbb számok között találjuk a szabad munkahelyek számát is. A mintegy 48 ezres hiányt ugyan a startup act - a bevándorláshoz kapcsolódó startup törvény - igyekszik megoldani. Az tény, hogy jelenleg a legnehezebb igazi jó csapatot találni azokon a környékeken, ahol kitör a startup "örület".

Az infografika ugyan nem mutatja, de egyre erősebb a nyugatra vonuló tendencia a világ startuppereiben. Lengyelek Berlinbe vágynak, a berliniek Londonba, a londoniak New Yorkba és a new-yorkiak sok más nemzet legjobbjaival Silicon Valleyba.

A "völgy" legmenőbb startupjai ma nagyrészt nem amerikai ötletgazdáktól származnak. A startup törvény - tovább erősíti majd ezt mintegy 70 000 vállalkozó befogadásával.

A startupokban rejlő lehetőségek nagyjából az aranylázhoz hasonlatos népvándorlást okoznak manapság, s ha sikerül elkerülni a sokak által megjósolt második dot-com lufi kidurranását, akkor 3 millió új munkahelyet teremthet az Obama által is támogatott startup világ.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!