A klímavédelemről is szól a bécsi ViennaUP startup fesztivál

A klímavédelemről is szól a bécsi ViennaUP startup fesztivál
Társadalmi felelősségvállalás, klímavédelem, új technológiák a környezet védelméért, kreatív ipar és nők az üzleti életben – ezek a központi témái a ViennaUP startup fesztiválnak, amelyet 2024. június 3. és 9. között tartanak az osztrák fővárosban. A kísérőprogramoknak köszönhetően a résztvevők a bécsi életérzést is megismerhetik.

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Európa legsokoldalúbb startup fesztiválját, a ViennaUP-ot az osztrák fővárosban. A 2024. június 3. és 9. között zajló rendezvényre tízezer résztvevőt várnak kilencven országból – alapítókat, befektetőket, kreatívokat és a tech-világ szerelmeseit.

A több mint nyolcvan rendezvényből álló fesztivál sajátossága, hogy szinte az egész város helyszínként szolgál: tizenegy kerületben összesen harminchárom helyen zajlanak majd a konferenciák, workshopok, pitchek és hackathonok. Emellett a résztvevők kijelölt kávéházakban keríthetnek sort például személyes találkozókra, esténként pedig a Karlsplatzon lazíthatnak kellemes zene mellett. A kísérőprogramoknak köszönhetően pedig az igazi bécsi életérzést is megtapasztalhatják.

„A 2012 óta Ausztriában alapított 3.420 startup közül 1.613 jut az osztrák fővárosra, így Bécs joggal nevezi magát Ausztria startup-fővárosának” – mondta Peter Hanke gazdaságért felelős városi tanácsnok a rendezvény kapcsán. „A ViennaUP tudatosan több a befektetők keresésénél és az expanziónál. Mivel Bécsben a zöld és a társadalmi kérdésekkel foglalkozó startupok aránya már eléri a 60 százalékot, a fesztivál a klímavédelemhez kapcsolódó társadalompolitikai kérdésekkel vagy az emberiség jólétének szolgálatába állított mesterséges intelligenciával is foglalkozik” – magyarázza. Emiatt a ViennaUP középpontjában a társadalmi felelősségvállalás, a klímavédelem, az új technológiák, a nők szerepe az üzleti életben, valamint a kreatív ipar állnak. A rendezvény célja, hogy világszerte minél többen megismerjék Bécset és minél több céget az osztrák fővárosba vonzzanak.

Hagyományosan a fesztivál keretében rendezik meg a Smart City Summit-ot, amely idén az energiafüggetlenségre fókuszál. Körforgásos gazdaság, újrahasznosítás a termelésben, digitalizáció és a hatékonyság növelése lesz a szakemberek, közigazgatási szereplők és döntéshozók megbeszéléseinek középpontjában 2024. június 4-én. A résztvevők céja, hogy közös megoldásokat dolgozzanak ki az élhető, klímasemleges városokért.

Részletes program: https://viennaup.com/

Lead fotó: A ViennaUP résztvevői esténként a Karlsplatzon lazíthatnak © Wirtschaftsagentur Wien / Philipp Lipiarski

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!