A Gmail új szolgáltatása elgázolt egy magyar startupot

A Gmail új szolgáltatása elgázolt egy magyar startupot
A MailMill béta fázisban elindult szolgáltatásához hasonló megoldással jelent meg a Gmail. A Startup Saunán győztes csapat új lehetőségeket keres.

A Google szerdán bemutatta új megoldását, amellyel a levelezésünket szeretné egyszerűsíteni. A mailboxunk tartalmát rendezi tartalom alapján az új rendszer. A hasznos segítséget nem csak desktop gépeinken élvezhetjük, hanem mobiljainkon is hamarosan. Az aplikációk updatejét a jövő hétre igérik.

A fejlesztés igen hasznosnak tűnik, s eddig a Google Labs szolgáltatásai közül talán az első, amelynek igazi hasznát láthatják a felhasználók. A rendszerezett tartalmat színekkel is megkülönböztetve sokkal átláthatóbbá válik a levelezésünk.


A Gmail ezen lépése a felhasználóknak rendkívül előnyös lesz, ezzel szemben egy magyar startup fejlsztőinek komoly fejtörést okoz. A MailMill jóideje dolgozott egy ehhez hasonló fejlesztéshez, amit tavaly ősszel be is mutattak nagy sikerrel a Startup Sauna versenyén. Akkor a projekt olyan sikeresnek látszott, hogy az csapat Finnországba is eljutott a budapesti versenyen elért eredményével.

A MailMill fejlesztőit a Google most bejelentett fejlesztése váratlanul érte, a hivatalos funcióbővítés komoly átfedéseket mutat a többhónapos fejlesztés után épp a napokban béta fázisba lépett programjukkal.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!