A Gloster Nyrt. alapítója, Szekeres Viktor most meditációs applikációba fektetett

A Gloster Nyrt. alapítója, Szekeres Viktor most meditációs applikációba fektetett
Az INVERSUM néven indult start-up és a hozzá kapcsolódó applikáció a gyakran háttérbe szoruló, de annál fontosabb mentális jóllét javítását tűzte ki céljául.

Eredetleg az inversum.eu weboldalon lehetett a világon egyedüliként személyre szabott, probléma fókuszú, irányított meditációt összeállítani a felhasználó inputjai alapján, amivel a felhasználók a lelki problémáik megoldásához kaptak hatékony segítséget.

Ezt az egyedülálló, problémafókuszú megoldást egészítette ki Domján András és Barta Mónika - az alapító tulajdonosok - egy mindennapos használatra szánt mobil applikációval, amely december elején jelent meg a piacon. Így teszik teljessé az INVERSUM szolgáltatását és kívánják segíteni a felhasználókat a megnövekedett stressz kezelésében és a mindennapos lelki gondok megoldásban.

A projekt finanszírozásában a Hungarian Business Angel Network (HunBAN) két tagja, Szekeres Viktor és Koppány Olivér ügyvéd vett részt. „Úgy gondolom, hogy a mentális egészség legalább olyan fontos a mai világunkban, mint a fizikai – mégis sokkal kevesebb figyelem fordul erre a területre” – véli Szekeres Viktor.

„A rendszeres meditáció bizonyítottan a legjobb stresszlevezető eszköz, megelőzve még a rendszeres sportolást is. Immunerősítő hatású és nem mellesleg javítja a fókuszálás képességét is. Célirányosan használva pedig sok más pozitív hatását felhasználva lehet javítani az életminőségen és a test-lelki egészségen.” – mondja Domján András alapító.

A NapiRelax applikáció 15 témakörben, több, mint 60 vezetett meditációval támogatja a felhasználókat, ráadásul olyan innovatív technológiai megoldásokkal fűszerezve, ami még nemzetközi szinten is új a piacon. A NapiRelax vezetett meditációk ugyanis személyre szabhatóak és interaktívak, amivel igazodnak a felhasználó egyéni igényeihez és tempójához meditáció előtt és közben is.

Az új mobilapplikáció lehetőséget nyújt a felhasználók számára, hogy a használatával beépíthessék a napi rutinjukba a meditációt, hogy a tudatosság ne csak a táplálkozás vagy a sport területére korlátozódjon, hanem a lelkivilág karbantartására is kerülhessen megfelelő hangsúly.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!