3D weboldalak, kinyomtatható jelen

3D weboldalak, kinyomtatható jelen
A Leonar3do alkotói 3D-be csomagolnák a weboldalakat. Amit eddig csak a moziban láthattál most kinyomtathatod egy szolgáltatónál, vagy otthon. A Leopoly nem játék, hanem a jövő egyik útja.

A Leopoly a Leonar3do kísérlete arra, hogy a 3 dimenziós eszközzel készített rajzok kézzel fogható tárgyakká változzanak. A Leopoly szakemberei úgy gondolják, hogy az oktatás, a különböző termékek bemutatása vagy akár a legmodernebb arcrekonsrukciós technológia szolgálatába állíthatók azok a fejlesztések, amelyek első eredményei már láthatók az oldalukon.

A Leopoly oldalra feltöltött rajzok ma már egyfajta webshopként is működő szolgáltatásokkal vannak összekötve. A szolgáltatók azt vállalják, hogy a különböző figurákat, formákat, arcokat 3D nyomtatók segítségével megformázzák és eljuttatják a készítőknek. A sok vitát kiváltó új technológia így végre hasznos célokat szolgálhat.

A technológia különböző anyagokból valósítja meg a tárgyakat, választhatunk műanyag modellt, vagy ha például egy ékszert készítettünk akár ezüstből is megformázzák nekünk az általunk megálmodott darabot. Az utóbbi persze kicsit drágább lesz, de nincs többé akadálya a 3D technológia ilyen felhasználásának sem.

A Leopoly kutatói versenyeket szerveznek, népszerűsítik terméküket, amely a terveik szerint hamarosan lényegesen olcsóbb is lesz. Az eszköz sem lesz nagyobb egy hagyományos webkameránál, illetve a 3D madár (egér) is egy karcsú eszközzé változik.

A technológia szakértői szerint hamarosan megteremtődhetnek az első 3D weboldalk is, kísérleteznek már azzal a megoldással, amely a mozikban is ritka látványosságot elviszi a hagyományos számítógépekre. A 3D játékok és virtuális valóság élmény új értelmet nyerhet a hazai fejlesztők munkája nyomán.

Izgalmas és érdekes kihívásokat tartogat a 3D technológia világszerte, szerencsére a hazai képviselői az élvonalban mozognak, így első kézből értesülhetünk a legújabb fejlesztésekről, eredményekről.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!