16 + 3 milliárd dollárért kelt el a WhatsApp

16 + 3 milliárd dollárért kelt el a WhatsApp
Tegnap este Mark Zuckerberg hosszú bejegyzésben osztotta meg a Facebookon, hogy a konkurens alkalmazás végre a Facebook csapatot erősíti. Drága volt.

Úgy tűnik nem nagyon szeretett volna tovább egy ilyen erős versenytársat a Facebook tulajdonos. Mélyen a zsebébe nyúlt és annyi pénzt fizetett a WhatsApp tulajdonosai, amennyit el sem tudunk képzelni. 16 milliárd dollár, az az 32 és 11 nulla van a forintra átszámított vételár mögött. 

Ez eléggé fájhatott, de láthatóan a Facebook vezér ettől most jobban érzi magát. Ez persze természetes, mert az alkalmazást már 450 millióan használták úgy, hogy a Facebook elvándorlás nagy nyerteseinek egyikeként komoly fenyegetést kezdett jelenteni. Az alkalmazás az elmúlt 10 hónapban megduplázta felhsználóinak számát.

A WatsApp ezentúl a Facebook üzenetküldő szolgáltatásával párhuzamosan szolgálja majd a Zuckerberg birodalmat és reméljük, a tulajdonosok az amerikai üzleti angyalok nagymenői lesznek a vételárból. Pontos részletek szerint 12 milliárdot részvényekben, 4-et készpénzben fizetett a közösségi oldal tulajdonosa, illetve ezenkívül is van szó egy 3 milliárdos részvény csomagról, amelyhez azonnal nem juthatnak még hozzá a WhatsApp tulajdonosai és alkalmazottai, csak az átállás, a teljes akvizícióle zajlása után. A Mashable cikkírója szerint Snapchat ezzel komolyan felértékelődhet, amelyért eddig már többen akartak 4 milliárdot fizetni.

A végösszeg tehét mintegy 19 milliárd dollár, amit a részvényesek nem fogadtak kitörő örömmel, mivel az árfolyam azonnal zuhant vagy 4,5 százalékot.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!