Ünnepeld a Magyar Film Napját egész áprilisban az RTL-lel!

Ünnepeld a Magyar Film Napját egész áprilisban az RTL-lel!
A Magyar Film Napja alkalmából nemcsak április 30-án, hanem az RTL+ jóvoltából az egész hónapban hazai filmek széles választéka várja a filmrajongókat minden képernyőn. Érkezik többek között ismert közönségkedvenc alkotás, nemzetközi díjnyertes sikerfilm, történelmi film, dráma, vígjáték és életrajzi ihletésű film egyaránt.

Április 30-án, az első megrendezett magyar film bemutatójának évfordulóján a nagysikerű animációs bűnügyi-vígjáték, a Macskafogó 2007-es folytatása, a Macskafogó 2: A sátán macskája indítja a magyar filmek sorát az RTL-en. Grabowski újra visszatér, ugyanis a dzsungel mélyén élő macskapopuláció még mindig nem hagyott fel az egerek üldözésével, ezért ideje leporolni a macskaszelídítő gépkutyát, a Macskafogót. Aznap este a tavalyi mozis közönségkedvenc, a Szia, Életem! című vígjáték országos televíziós premierje várja a nézőket, a főbb szerepekben Thuróczy Szabolcs, Pásztor-Várady Mór, Kovács Patrícia és Mucsi Zoltán. A vígjáték egy népszerű, de épp ihlethiánnyal küzdő író és addig sosem látott kisfia fordulatos, vidám és sokszor érzelmes, kényszerű együttlétéről szól, melyet a kisfiú élénk fantáziája a valóság keretein kívül repít. A premier után az Oscar-díjas rendező, Szabó István 2020-as filmdrámája, a Zárójelentés következik. Stephanus professzor váratlan nyugdíjazása után hazaköltözik egykori szülőfalujába, ahol körzeti háziorvosként kezd el dolgozni. A régi környezet egyszerre tölti el pozitív emlékekkel és jelent új kihívásokat, melyekhez fájdalmasan, de kénytelen adaptálódni. A főbb szerepekben Klaus Maria Brandauer, Udvaros Dorottya, Eperjes Károly és Stohl András látható.

A Cool műsorán április 30-án késő este egy, a bosszúról szóló érzelmes thriller, Az unoka érkezik az Oscar-díjas Deák Kristóf rendezésében. A film főhőse Rudi (Blahó Gergő), egy teljesen átlagos irodista fiú. Élete azonban fenekestül felfordul, miután nagyapja (Jordán Tamás) csalás áldozata lesz, és elhatározza, hogy nem vár a rend őreire, maga szolgáltat igazságot. A mellékszerepekben Pogány Judit, Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Mikó István, Voith Ági, Kertész Péter, Döbrösi Laura és Jászberényi Gábor.

Az RTL KETTŐ Herendi Gábor közönségfilmjével, a Toxikomával hajt fejet a Magyar Film Napja előtt április 30-án késő este. A Szabó Győző azonos című önéletrajzi írása alapján készült filmdráma a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és összebarátkozásáról szól.

Az RTL HÁROM képernyőjére tapadva az egész napunkat magyar filmekkel tölthetjük április 30-án. Délelőtt régebbi klasszikusok váltják egymást: látható lesz az Állítsátok meg Terézanyut! Hámori Gabriella, Schell Judit, Nagy Ervin és Ónodi Eszter főszereplésével, és a Meseautó Ónodi Eszterrel, Stohl Andrással, Bajor Imrével és Kern Andrással a főszerepben, majd egy újabb közönségkedvenc, Reisz Gábor sikerfilmje, a Rossz versek következik. Este a Brazilok című vígjáték lesz látható, a főbb szerepekben Farkas Franciska, Fekete Ernő és Schmied Zoltán. A focisták után a sütemények világában merülhetünk majd el, érkezik Kerekes Vicával a Hab, az elmúlt évek egyik romantikus közönségkedvence. Őt követi majd a valaha volt lehíresebb magyar ló, a Kincsem, melynek történetét Herendi Gábor rendezésében többek között Nagy Ervin és Petrik Andrea tolmácsolásában ismerhetjük meg. Nagy Ervin egy további filmre is velünk tart majd a Drakulics Elvtárs egyik főszereplőjeként, hozzá Nagy Zsolt, Walters Lili, Thuróczy Szabolcs és Borbély Alexandra is csatlakozik.

Az RTL+-on az egész hónap a magyar filmekről szól

Áprilisban az RTL+-on egész hónapban a hazai filmeké a főszerep a Magyar Film Napja alkalmából. Április 1-től elérhető az RTL+ előfizetős kínálatában az 1945, a Török Ferenc rendezésében készült dráma. A 2017-es film a II. világháború után játszódik egy faluban, ahol a falubeliek békéjét két idegen érkezése kavarja fel. A főbb szerepekben Rudolf Péter, Szabó Kimmel Tamás, Sztarenki Dóra, Tasnádi Bence és Nagy-Kálózy Eszter látható.

Az RTL streaming platformján szintén elérhető A feleségem története. A romantikus dráma az Arany Medve-díjas és Oscar-díjra jelölt Enyedi Ildikó rendezésében készült Füst Milán irodalmi Nobel-díjra is jelölt azonos című regénye alapján, magyar-német-olasz koprodukcióban. A film női főszerepében a James Bond- és Mission:Impossible-filmekből is ismert francia világsztár, Léa Seydoux látható.

Streameld az RTL+-on a Mundruczó Kornél rendezésében készült Jupiter holdja című filmet. Az Emmy-díjas Rév Marcell operatőri munkájával készült alkotás egy nem mindennapi barátság történetén keresztül mesél hitről és a csoda lehetőségéről egy menekülttáborban, ahol egy menekülő fiú különleges képessége megkérdőjelez mindent, amiben a tábor meghasonlott orvosa hitt eddig. Főbb szerepekben Jéger Zsombor, Merab Ninidze, Balsai Móni és Cserhalmi György.

Már elérhető a Most van most, egy igazi roadmovie önmagunk és társunk kereséséről és azok dilemmáiról egy elszökött menyasszony és egy szabadnapos taxisofőr történetén keresztül. A páros szerepében Tompos Kátya és Mohai Tamás látható, főbb szerepekben pedig olyan további ismert színművészek láthatóak, mint Básti Juli, Scherer Péter és Kovács Lehel.

Nézd az RTL+ előfizetős kínálatában a Nejem, nőm, csajom című magyar romantikus vígjátékot az Üvegtigris producereitől, melyben négy teljesen különböző nő más-más élethelyzetben ugyan, de mégis hasonló problémákkal küzd. A négy nő szerepében Schell Judit, Lovas Rozi, Tompos Kátya és Gubík Ági, további szerepekben Stohl András, Thuróczy Szabolcs, Rudolf Péter és Schmied Zoltán látható.

Április 30-tól további hazai sikerfilmek érhetőek el az RTL+ előfizetős kínálatában. A hónap utolsó napján az RTL+-ra érkezik A martfűi rém című, igaz történeten alapuló feszült hazai thriller. Az 1956-os forradalom utáni politikai tébolyban egymást követik a halálesetek és egyre több az áldozat, egy országban, ahol nem lehetnek sorozatgyilkosok. Főbb szerepekben Hajduk Károly, Anger Zsolt, Csépai Eszter és Trill Zsolt.

Streameld reklámmentesen az Oscar-díjas Nemes Jeles László Napszállta című magyar-francia koprodukcióban készült drámáját, amely 1913 nyarán, a béke utolsó napjaiban játszódik. Amikor Leiter Írisz hosszú évek után visszatér Budapestre, hogy munkát kaphasson néhai szülei kalapszalonjában, az új tulajdonos, Brill Oszkár elutasítja és el akarja távolítani a városból. - Főbb szerepekben Jakab Juli, Vlad Ivanov, Balsai Móni és Dobos Evelin látható.

Továbbá, a Magyar Film Napja alkalmából április 30-tól már az RTL+ előfizetős kínálatában is elérhető lesz a Toxikoma, a Kincsem, valamint a Szia, Életem! is. Ünnepeld a Magyar Film Napját kiváló hazai alkotásokkal egész áprilisban az RTL+-on, most egy hónapig ingyen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!