Újra elmondhatják a tinik, milyen az online életük

Újra elmondhatják a tinik, milyen az online életük
Két évvel a Magyar Tinik a Neten című felmérés után újra arra kíváncsi a Be Social csapata, hogy mi jellemzi a tinédzserek online szokásait.

A kérdőív hasonló az előzőhöz, többek között azért, hogy egyszerűbb legyen összehasonlítani az adatokat, de természetesen teljesen új kérdések is szerepelnek benne - írja a Marketingmorzsák.

“Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi változott az elmúlt 2 évben, mert olyan dolgok történtek a világban, amikre senki nem volt felkészülve. Ilyen például a pandémia vagy a digitális oktatás. Szeretnénk megtudni, hogy ezek a változások mit jelentenek a fiatalok életében, és a visszajelzések mennyire igazolják majd a hipotéziseinket” mondta Joanelli Tamás, a Be Social ügyvezetője.

A 2019-es kutatásból nem csak olyan részletek derültek ki, mint hogy a tinik napi három óránál többet lógnak az interneten, vagy hogy a chat és a közösségi média fontosabb mint a rádióhallgatás és az olvasás. Többek között azt is megtudhattuk, hogy legszívesebben a telefonjukon interneteznek, és hogy 44 százalékuk úgy érzi, hogy volt már online zaklatás áldozata. Szintén érdekes volt azt látni, hogy a tinik 39 százalékától kértek már erotikus fotót chatbeszélgetésben, ráadásul ez az arány a 14 éven aluliaknál 33 százalékos volt.

2019-ben tízezren töltötték ki a kérdőívet, így a mostani felméréssel is hasonló kitöltésszámot szeretnének elérni. Valószínűleg érdekes lesz majd látni, hogy három év alatt a TikTok mennyire lett kedvenc a fiatalok között, vagy hogyan változtak a tinik influenszerekkel kapcsolatos nézetei, és hogy az online zaklatás hogyan alakult három év alatt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Be Social, online