Újítással kísérletezik a Netflix

Újítással kísérletezik a Netflix
A talán legnépszerűbb videostreaming szolgáltatás még azt a gondot is levenné a (francia) felhasználók válláról, hogy azon gondolkozzanak, mit is nézzenek aznap este.

Kezdetben volt a televízió, azután jött az internet és a streaming-szolgáltatás, most pedig ez utóbbi visszakanyarodna a kezdetekhez: a Netflix különös módon egyesítené ezt a kettőt, egy úgynevezett élő, tévészerű szolgáltatásban - írja a hvg.hu. Ezzel segíthetne abban, hogy a felhasználónak (egyelőre csak Franciaországban) ne kelljen azon agyalnia, hogy mit válasszon az óriási kínálatból.

A streaming platform a napokban elindította webes verzióján a Direct nevű új funkciót, ami a hagyományos tévécsatornák működését utánozza. A tartalom (filmek, sorozatok, dokumentumfilmek) a Netflix ország- és világszerte legnépszerűbb műsorain, és nem a saját preferenciákon alapul – magyarázza a Frandroid oldal.

A Direct egyébként öt napra előre kínál műsorokat egész nap, így a felhasználó tudhatja, hogy mire számíthat. Amúgy a francia exkluzivitás nem véletlen, állítólag ebben az országban nagyon sokan néznek „élő” televíziós műsorokat. A Direct funkció fokozatosan kerül a felhasználókhoz, állítólag december 1-ig minden érintetthez eljut. Természetesen a Netflixet a szokásos módon is lehet majd használni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!