Újít az Instagram

Újít az Instagram
Nem mindenki örül neki.

Az Instagram hírfolyamunk (feed) alapvetően kétféle tartalomból áll: a követett fiókok bejegyzéseiből, illetve a közéjük ékelt szponzorált tartalmakból. Az Ubergizmo szerint hamarosan egy harmadik típus is belekeveredhet a mixbe, méghozzá az ajánlott posztoké.

A képmegosztó mobilappjában jelenleg a Felfedezés (Explore) fül alatt láthatjuk azokat a tartalmakat, amik a platform algoritmusa szerint az érdeklődési körünkbe vághatnak, de olyan fiókok töltötték fel, akiket nem követünk. Ezt számos faktor alapján határozza meg, többek közt, hogy korábban milyen jellegű posztokat kedveltünk. Lényegében a felfedezésre kínált posztok kerülnének be a fő hírfolyamba.

A megoldás árnyoldala lehet, hogy így olyan emberek bejegyzései jelennének meg a feedben, akiket nem követnek a felhasználók, ez pedig a spammelés érzetét keltheti. Az Ubergizmo szerint ezt megelőzendő az újításhoz egy kapcsoló is tartozna, amivel az ajánlott posztok 30 napra elnémíthatóvá válnának – bár végleges nem lehetne letiltani azokat egy gombnyomással.

A fejlesztést egyelőre kisebb körben teszteli a cég, egyelőre nem tudni, hogy szélesebb körben is élesítik-e valamikor.

(24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!