Újdonságokkal indult el a tanév a TV2 Akadémián

Újdonságokkal indult el a tanév a TV2 Akadémián
Új tanárokkal, friss gyakorlati tantárgyakkal és ambiciózus szakmai tervekkel indult el az új szemeszter szeptember végén a TV2 Akadémián. Az Akadémia elismert tévés szakemberekből álló tanári karához új oktatóként csatlakozott Pachmann Péter, a Mokka műsorvezetője, valamint vendégtanárként Ördög Nóra. Jövő januártól új szakok is indulnak a TV2 Akadémián: technikus, vágó, online szerkesztő és sorozatíró képzésből is lehet majd választani. Utóbbi kurzus vezetője Divinyi Réka, aki a többi közt a Valami Amerika 2. és 3., a Csak szex és más semmi, és a Szabadság, szerelem forgatókönyveit írta. A sorozatíró kurzus diákjai a képzés második félévében akár már a TV2 sorozatain is dolgozhatnak.

Megerősített oktatói gárdával, új gyakorlatorientált tantárgyakkal kezdődött el szeptember végén a 2021/2022-es tanév a TV2 Akadémián: az akkreditált felnőttképzési intézmény műsorvezetői és szerkesztő-riporteri, illetve a sportriporteri képzésén mintegy 34 hallgató kezdte meg a tanulmányait. Az órarendbe az általános tantárgyak mellé, mint a szerkesztés, műsorvezetés és vágás olyan specializált tárgyak is bekerültek, mint a „Digitális tartalomgyártás és brandépítés", amelyet Ördög Nóra tart vendégtanárként, de megismerkedhetnek a hallgatók a showműsorok, reality show-k és napi sorozatok készítésének alapjaival is.

Az Akadémia elismert tévés szakemberekből álló, több mint harminc fős tanári karához új oktatóként Pachmann Péter, a Mokka műsorvezetője is csatlakozott, aki a műsorvezetői és szerkesztő-riporteri kurzuson ad majd órákat. Az elméleti és gyakorlati képzés mellett motivációs előadások is segítik a hallgatók fejlődését az idei szemeszter során, többek között Till Attila és Gönczi Gábor is megosztja a diákokkal a szakmával kapcsolatos tapasztalatait és tanácsait.

„Célunk, olyan komplex tudású médiaszakemberek képzése, akik az Akadémián szerzett elméleti ismeretekkel és szakmai gyakorlattal az iskola elvégzése után bármilyen televíziós munkára vagy produkcióban való közreműködésre alkalmasak lesznek" – mondta Sallai Zsuzsa, a TV2 Akadémia menedzsere. Hozzátette: a legjobb tanulóik számára a különböző szakmai együttműködéseknek köszönhetően nem csak a TV2-nél, hanem rádióknál, online szerkesztőségekben, sőt, akár műsorgyártó cégeknél is lehetőség nyílik a szakmai gyakorlatszerzésre, illetve a későbbiekben akár az elhelyezkedésre, így az intézmény egyben belépőt jelenthet számukra a média világába. A képzés népszerűségét mutatja, hogy olyan hírességek is megtalálhatók a hallgatók között - például Kollányi Zsuzsi -, akik egyébként is kapcsolatban állnak a média világával.

Januárban újabb jelentős mérföldkőhöz érkezik a TV2 Akadémia, ekkor ugyanis a meglévő műsorvezetői és szerkesztő-riporteri, illetve a sportriporteri kurzus mellett új szakok indulnak: vágó, technikus, online szerkesztő és sorozatíró képzés közül is válaszhatnak a hallgatók. Az érdeklődők a TV2 Akadémia honlapján jelentkezhetnek a januárban induló képzésekre. A sorozatíró/forgatókönyvíró kurzus vezetője és szakmai mentora Divinyi Réka lesz, aki a többi közt a Valami Amerika 2. és 3., a Csak szex és más semmi, és a Szabadság, szerelem forgatókönyveit írta, és jelenleg a hamarosan induló tanfolyam tananyagát és vendégtanárainak listáját véglegesíti. „Az egyéves intenzív oktatásra olyan kreatív, elkötelezett fiatalokat, sorozatokrajongókat várunk, akiket professzionális szinten érdekel a sorozatírás. Egyedülálló a képzésünk, hiszen nem csak oktatást, hanem munkalehetőséget is biztosítunk. A mélyvízbe dobjuk diákjainkat, a második félévben a legjobbak már a TV2 sorozatain közreműködhetnek" – emelte ki Divinyi Réka.

A TV2 Akadémia 2009-ben indította el első képzését, azóta a diákok első kézből, a TV2-csoport legkiválóbb munkatársaitól és külsős óraadó tanároktól tanulhatják meg a szerkesztői és riporteri munka fortélyait. Az indulás óta közel ezer hallgató végezte el a sokoldalú képzést, az itt végzett diákok közül sokan a TV2-nél, vagy más médiumoknál helyezkedtek el azóta. Az elméleti képzés mellett a TV2 Akadémia erősségét a gyakorlatorientáltság jelenti: az elméleti alapozás után a képzésben résztvevők számára folyamatos gyakorlati lehetőséget biztosítanak a TV2 különböző szerkesztőségeiben, a TV2 számára készülő, külső gyártású produkciókban, vagy más szakmai partnereknél.

A TV2 Akadémia 2020 ősze óta akkreditált felnőttképzési intézményként végzi a tevékenységét, miután a Pest Megyei Kormányhivatal határozatban erősítette meg a TV2 Média Csoport Zrt. által nyújtott képzés hivatalos működését. A TV2 Akadémia része a Felnőttképzési Adaszolgáltatási Rendszernek is, amely szigorú adatszolgáltatással jár, és amely a magyarországi felnőttképzés színvonalának további emelését szolgálja.

Élesben tanulhatnak a leendő sportiporterek

A sportriporter szak 2013-ban indult a TV2 Akadémia keretein belül. A képzés során a hallgatók megtanulhatják az alapokat és szakmai fogásokat a sportszakmában elismert előadóktól, miközben a Spíler csatornák stúdiójában, kommentátor fülkéiben, magyarországi sporteseményeken élesben tehetik próbára magukat. A képzés sikerét mutatja, hogy az Akadémián végzett sportriporterek esetében kiugróan magas a szakmában való elhelyezkedés aránya, műsorvezetőként, kommentátorként, szerkesztőként, riporterként, újságíróként vagy akár szövetségi kommunikátorként.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TV2 Csoport