Újdonsággal készül a Netflix

Újdonsággal készül a Netflix
A korábbi Fast Laughs funkció mintájára újra csak a TikTok rövidvideós koncepciójára építve vezetne be gyerekek számára egy újabb funkciót a Netflix.

Tavasszal jelentette be a Netflix iOS-es alkalmazása számára a Fast Laughs funkciót. A TikTokhoz hasonlóan itt is rövid videók között lehet böngészni, bár nem akármilyen videókról van szó. Ezeket ugyanis nem a felhasználók készítik, hanem a Netflix: a klipeken vicces jelenetek láthatók a Netflixen elérhető sorozatokból és filmekből - írja a hvg.hu.

Valami hasonlóra készül megint a streaming-szolgáltató, azonban – a Bloomberg értesülése szerint – ezúttal a gyerekekre fókuszálna. Ugyancsak az iOS alkalmazásba kerülne be a Kids Clips funkció, ami rövid kedvcsinálókat mutatna be a gyerekeknek szánt néznivalókból. (Az androidos változatról egyelőre nincsenek információk.)

Nagy különbség a Fast Laughshoz képest, hogy a „gyerekvideók” vízszintesen jelennek meg, és egyszerre csak 10-20 ilyen klipet nézhet meg a kicsi. A Netflix állítólag minden nap új klipeket ad a kínálathoz az elérhető filmek és aktuális műsorok alapján. Talán ennyiből is kiderül, hogy mindkét funkció célja hasonló: a Netflix tartalmak népszerűsítése, illetve a film/sorozat-választási döntés megkönnyítése.

A Kids Clips esetében egyelőre még tesztfázisról van szó, és csak bizonyos piacokon (Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Írország, Latin-Amerika) teszi elérhetővé a Netflix.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Netflix