Újabb részletek jöttek a netflixes jelszómegosztásról

Újabb részletek jöttek a netflixes jelszómegosztásról
Frissült a streamingszolgáltatás gyakori kérdéseket listázó oldala, ahol már az is olvasható, miként fogja ellenőrizni a háztartások közös fiókhasználatát.

Gőzerővel készül a Netflix azokra a belengetett változtatásokra, amikkel próbálná megállítani a felhasználói bázisa lejtmenetbe állását - írja a hwsw.hu. A hirdetésekkel támogatott olcsóbb előfizetési csomag novemberi érkezése után bejelentette, hogy idén év elején bevezeti azokat az új intézkedéseket is, amikkel visszafogná a fiókmegosztás jelenségét. A közös fiókhasználat és a jelszómegosztás bevált gyakorlat a különféle streaming szolgáltatások előfizetői közt, de ahogy a piac kezd telítődni és a csomagok árai is emelkednek, a szolgáltatóknak is nehezebb növekedniük.

A Netflix pár hónapja jelentette be, hogy fellép a több háztartás közti közös fiókhasználat ellen. A megoldást eddig szűkebb körben, pár országban tesztelték, a streamingszolgáltató most bővebb tájékoztatást adott arról, hogy a gyakorlatban ez miként fog működni.

A Netflix gyakori kérdéseket tartalmazó támogatói oldalán már saját szekciót kapott a fiókmegosztás témaköre, ahol a szolgáltató tisztázza, hogy egy fizikailag más háztartásban élő személynek saját fiókot kell használnia a platform eléréséhez, a kulcsszó pedig a tartózkodási hely ellenőrzése lesz. Az ellenőrzés során az IP-címet, az eszközazonosítókat és a fióktevékenységet is figyelni fogja a Netflix annak meghatározására, hogy adott fiókba az alapértelmezett címről próbál-e valaki bejelentkezni. Amennyiben úgy találja, hogy valaki egy másik lokációból használná huzamosabb ideig a szolgáltatást, mint ami az elsődleges cím, a felhasználót akár végérvényesen eltilthatja a fiók használatától.

Amennyiben egy új eszköz jelentkezne be másik helyről, a Netflix egy ideiglenes kódot fog küldeni a bejelentkezéshez a fióktulajdonosnak, amit 15 percen belül meg kell adnia a másik címen található eszköznek. A kóddal hét napig lehet hozzáférni máshonnan a szolgáltatáshoz, így amennyiben utazás során szeretne streamelni a fióktulajdonos, annak nem lesz akadálya. További részletekről itt olvashatsz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Netflix, jelszó