Újabb osztályok tehették le a záróvizsgát a TV2 Akadémián

Újabb osztályok tehették le a záróvizsgát a TV2 Akadémián
A koronavírus-járvány okozta kihívások ellenére újabb osztályok tették le sikeresen a vizsgát a TV2 Akadémián. Az elmúlt időszak a TV2 Akadémia számára is rendkívüli helyzetet teremtett, hiszen a rendhagyó oktatási rendhez igazodva online formában bonyolították le az oktatás jelentős részét. Ez azért is okozott nehézséget az intézmény számára, mert a képzések nagy hangsúlyt helyeznek a gyakorlatra, hiszen kiemelten fontos, hogy a hallgatók valódi tudással és készségekkel gazdagodjanak tanulmányaik végére.

A TV2 Akadémia a pandémiás helyzetben is fent tudta tartani a sikeres és eredményes működést, amelynek köszönhetően újabb osztályok tették le sikeresen a záróvizsgát. A járványhelyzet okozta kihívások és a fizikai oktatás ellehetetlenülésének kezelése érdekében az őszi félévre csoportosították az elméleti órák többségét, majd az enyhítések után, néhány pótalkalom beiktatásával ugyan, de sikerült befejezni a végzősök gyakorlati oktatását is. Az oktatók a legnehezebb feladatként a hallgatók lelkesedésének fenntartását élték meg, ugyanis a diákok sokáig nem találkozhattak egymással és tanáraikkal személyesen. Erre megoldásként szakértői segítségként egy life coach-ot is bevontak, aki segített az Akadémistáknak a legnehezebb időszakban. A szakember nem csak a körülmények okozta elszigetelődés kezelésében tudott segíteni a hallgatóknak, hanem jelentősen fejlesztette az önbizalmukat és önismeretüket is, ezért a későbbiekben a coaching részét képezi majd a TV2 Akadémia képzésnek.

A járványhelyzetben fontos szempont volt az is, hogy biztosítani tudják az állandóságot hallgatóiknak, amelyre két intézkedést is sikeresen vezettek be a működésükbe. Egyrészt a középiskolai osztályokhoz hasonlóan alacsony létszámú, 16-17 fős csoportokra osztott évfolyamot indítottak, illetve osztályfőnököket jelöltek ki számukra. Másrészt egységesítették a kurzustartók körét, tehát egy tantárgyat egy oktató tartott, amely szintén biztosította a stabilitást az Akadémisták számára.

Június végén mind a két szakon tanuló hetven végzős hallgató sikeresen letette az év végi vizsgáját. Az elméleti számonkérés mellett a sportriporterek egy stúdióbeszélgetéssel és egy futballmeccs öt percének kommentálásával bizonyíthatták rátermettségüket, míg a szerkesztő-riporter és műsorvezető szakos hallgatók választhattak vizsgafilm készítése vagy egy stúdióbeszélgetés szerkesztése és levezetése között.

„Szerkesztő-riporter és műsorvezető szakunkon fontosnak tartottuk, hogy – kis iránymutatással - meghagyjuk a választási lehetőséget hallgatóinknak, ezzel is specializálódhattak arra a területre, amely jobban passzol elképzeléseikhez és képességeikhez. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben az évfolyamban számos tehetséges hallgatónk végzett, és rengeteget fejlődtek az egy év alatt, amelyet a záróvizsgákon született kiemelkedően jó eredmények is alátámasztanak. Az Akadémia magas színvonalát bizonyítja az is, hogy több hallgatónknak sikerült elhelyezkednie a TV2-nél és különböző médiumoknál gyakornokként vagy teljes állású kollégaként" – mondta Sallai Zsuzsa, a TV2 Akadémia menedzsere.

Az intézmény a 2021/2022-es tanévben is elindítja kurzusait, és a tervek szerint bővülő kurzuskínálattal várja a tanulni vágyókat. 2021 őszétől a már meglévő műsorvezető és szerkesztő-riporter, valamint sportriporter szakok mellett, operatőr, vágó, forgatókönyvíró és online szerkesztő palettáról lehet majd választani.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!