Újabb jelentős változás jön a Facebookra

Újabb jelentős változás jön a Facebookra
A Facebook már teszteli annak lehetőségét, hogy a felhasználók fő profiljuk alatt több fiókot is létrehozhassanak

A funkció célja, hogy a felhasználók az érdeklődési körük és kapcsolataik alapján még inkább testre szabhassák élményeiket – jelentette ki Leonard Lam, a Facebook szóvivője - írja a 24.hu.

Bár a Facebook jelenleg tiltja a felhasználóknak, hogy egynél több fiókjuk legyen, a funkció lehetővé tenné számukra, hogy akár öt alprofilt is létrehozzanak. Ennek célja állítólag az, hogy különböző témákkal vagy embercsoportokkal foglalkozhassanak, érdeklődési köreik pedig ne folyjanak egybe.

A jövőben tehát külön profilt hozhatunk majd létre a privát, illetve céges kapcsolattartásra is.

Nem véletlen a változtatás, ugyanis a Meta legnépszerűbb közösségi oldalán a tavaly év végén, története során először csökkent a felhasználók száma. Emellett a TikTok térnyerése is újragondolásra késztethette Mark Zuckerbergéket, akik a tervek szerint jelentősen át is alakíthatják platformjaikat, hogy továbbra is versenyben maradjanak a kínai közösségi oldallal.

Az új, több profilos funkció felhasználói minden egyes fiókjukhoz egyedi nevet hozhatnak létre, azonban a Facebook szóvivője szerint továbbra is be kell majd tartani a Facebook hamis megjelenítésre, valamint a közszereplők megszemélyesítésére vonatkozó szabályait. Valamint a fő profilnak továbbra is a felhasználó megszokott nevét kell majd viselnie.

Bizonyos Facebook-funkciók, például a Facebook Dating és az oldal létrehozásának lehetősége is csak a felhasználók fő profiljai számára lesz elérhető. Továbbá jelezték, amennyiben a felhasználó egyik profiljánál megsérti a platform közösségi irányelveit, minden profilja fegyelmi eljárás alá kerül. Az új funkció már tesztelés alatt áll néhány országban, azonban az nem derült ki Lam megszólalásából, hogy mikor lesz mindenki számára elérhető.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook, változás