Új videósorozat a tudományról a Compact TV gyártásában

Új videósorozat a tudományról a Compact TV gyártásában
A Compact TV legújabb produkciója kedden debütál a Youtube-on. A „Tudnám!” egy tudományos videósorozat, melynek célja, hogy közérthetően, szellemesen elmagyarázzon távolinak tűnő, bonyolult, ám mindenki számára érdekes témákat.

A “Tudnám!” egy tudományos videósorozat a Compact TV gyártásában. A külföldi Big Think és Master Class nagy sikerű tartalmak mentén az alkotók szerettek volna létrehozni magyar nyelven is egy olyan tudományos tárházat, mely tájékozottabbá teszi a nézőket, olyan mint egy “mini tanóra”, ami felkelti az érdeklődést az adott témában és további olvasásra ösztönöz. A nézők találkozhatnak azokkal a nagy ötletekkel és alapvető kérdésekkel, amelyek meghatározzák a tudást a 21. században. A sorozat szeretne segítséget nyújtani a nézőknek, hogy alkalmazhassák ezeket az ismereteket a saját életükben felmerülő kihívásokra is. Az első évadban Nyiri Gábor agykutató, Bartos Imre csillagász, a Floridai Egyetem fizikusa, Hangya Balázs, agykutató, matematikus lesznek a vendégek, valamint Kubinyi Enikő etológus, biológus, aki az emberi demenciát kutatja kutyák segítségével.

A Compact tv feladatának tekinti, hogy a nézőket a szórakoztatás mellett informálja és edukálja. A videóik segítségével megismertesse a 21. század legfontosabb kérdéseit és megpróbálja megtalálni a válaszokat a közös problémáinkra. A gyártócég 24.hu-n jelenleg is sikeresen futó „Mielőtt végleg felnövünk” dokusorozata is azt mutatja be, hogyan látják a világot a mai huszonévesek, milyen dilemmákkal találják szembe magukat a felnőtté válás küszöbén.

„A széria előkészítésekor olyan kutatókat és tudósokat kerestünk, akik területükön valami különlegesen izgalmas, sokakat foglalkoztató kérdést vizsgálnak. Mindannyiukkal hetekig egyeztettünk arról, hogy hogyan lehet nézőbaráttá és közérthetővé tenni ezeket a hosszú éveken során született kutatási eredményeket. A tartalmi vázlatok elkészülte után munkához látott egy tehetséges animációs csapat, akik segítettek még befogadhatóbbá tenni ezeket a szuper izgalmas témákat”- meséli a sorozat születéséről a Compact TV vezető producere Fränk Barbara.

A „Tudnám!” videósorozat keddenként este 7 órakor debütál a Compact TV Youtube csatornáján!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Compact TV, video