Új szolgáltatást indít a TikTok

Új szolgáltatást indít a TikTok
A rövid formátumú videókon túl más területeken is nyomulna a TikTok: új zenei platformjával a kevésbé ismert muzsikusokat segítené.

Igazán jól megy a TikTok szekere, így a közösségi hálózati szolgáltatás elérkezettnek látta az időt arra, hogy a rövid formátumú (igaz, egyre hosszabbá váló) videók megosztásán kívül valami mással is próbálkozzon. Az új SoundOn elnevezésű platform kevésbé ismert zenészeket támogatna azzal, hogy az egyik legnépszerűbb globális szolgáltatás, a TikTok segítségével ismertessék meg műveiket a világgal.

A feliratkozó előadók a SoundOn platformon keresztül tölthetik fel a zenéjüket a TikTok alkalmazásba, valamint más zenei platformokra, például az Apple Musicra és a Spotifyra. Az előadók akkor kezdenek el pénzt keresni, amikor valaki meghallgatja a zenéjüket. A művészek korlátlan ideig 100 százalékos jogdíjat kapnak a TikTok anyavállalata, a ByteDance által üzemeltetett platformokra feltöltött zeneszámok után, beleértve a Resso zenei streaming szolgáltatást és a CapCut videószerkesztő alkalmazást. Ugyancsak 100 százalékos jogdíjat a globális streamingszolgáltatásokért (Apple Music, Deezer, Joox, Pandora és Spotify) az első évben, majd 90 százalékot azt követőn. A cég arról is biztosítja a művészeket, hogy nem számítanak fel rejtett tranzakciós vagy előfizetési díjat.

A zenészek – magyarázza a TikTok – különféle promóciós eszközöket és segítséget kapnának a SoundOnon keresztül, megtudhatják például, hogyan érthetik meg és fejleszthetik a közönségüket. Ezen túlmenően szakértőktől kaphatnak tanácsot egy külön SoundOn művészcsapatban. A művészek támogatást is kapnak munkájuk népszerűsítéséhez is, dalaikat a TikTok platformon hirdetve.

A tavaly őszi béta-verzió után a SoundOn már elérhető az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Brazíliában és Indonéziában.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!