Új módszerekkel tesztelné az Instagram az életkort

Új módszerekkel tesztelné az Instagram az életkort
A legtöbb országban 13 év az alsó korhatára, hogy valaki Instagram-fiókot regisztráljon. Ez egy olyan szabály, ami a gyerekeket védené, de nem olyan nehéz kijátszani, és már be is bizonyosodott, hogy elég sok a megengedettnél fiatalabb felhasználó a közösségi oldalon.

Csütörtöktől az Instagram három lehetőséget kínál a tényleges életkor igazolására. Marad az a módszer, hogy jogosítvánnyal vagy egyéb igazolvánnyal igazolhatja magát valaki, az azonosítót a rendszer 30 napig titkosítva őrzi, majd törli - írja a Marketingmorzsák.

Az Instagram együttműködik Yotival, ami az életkor ellenőrzésének adatvédelmi megőrzésére szakosodott. A felhasználónak lehetősége van videós szelfivel igazolni az életkorát. Az Instagram ebből a videóból egy képet oszt meg a Yotival, ami megbecsüli a felhasználó életkorát, majd a kép törlődik. Személyazonosságot nem néz, csak az életkort becsüli meg.

És van egy olyan módszer, ahol a közös követők igazolják, hogy valaki elmúlt 18 éves. A követőknek is felnőtteknek kell lenni, és abban az időszakban nem kezeskedhetnek senki másért. Három személyt kell választania a felhasználónak, akiknek három napja van válaszolni és igazolni az életkort.

Az Instagram kiemeli, hogy csak az életkor megbecslésére szolgálnak ezek a módszerek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram