Új menü és időjárásjelző a Facebook-on

Új menü és időjárásjelző a Facebook-on
Egyszerűsítette a legfontosabb funkciókhoz való hozzáférést a Facebook. Az újdonságot a szolgáltatás asztali verziójában találni.

A Facebook gyakran változtat a kinézetén, a gombok elhelyezésén vagy a sorrendjükön. Sőt: az sem ritka, hogy újakat adnak hozzá a már meglévőkhöz. Hasonló zajlott le most a szolgáltatás asztali (vagyis számítógépes böngészőkben elérhető) kiadásában, elsősorban azzal a céllal, hogy az oldal kezelhetősége könnyebb, átláthatóbb legyen - vette észre a hvg.hu.

A legfontosabb változás, hogy a Facebook felső részén, a jobb sarokban egy új menüpont jelent meg, amely a különféle funkciókhoz biztosít gyors hozzáférést. Külön gombot kapott például a bejegyzésírás, a történet és az életesemény létrehozása is. Emellett a közösséghez tartozó funkciókat, többek közt a Marketplace-t és a csoportokat is megtaláljuk itt.

Az új menüpont előnye, hogy szekciókba rendezve mutatja az oldalhoz tartozó részeket, illetve kicsit jobban kézre is áll, ezáltal gyorsabban megtalálható a keresett gomb. Ezekből egyébként egy „újabb” is felfedezhető: az oldal mostantól az időjárást is mutatja, órára, illetve napokra lebontva. (Az aktuális hőmérsékletről a szolgáltatás mobilos változatában eddig is lehetett tájékozódni, de mostantól az asztali változatban is kiemeltebben foglalkoznak vele.)

Az új menüpont használatához semmit nem kell frissíteni, de azt nem tudni, milyen ütemezéssel kapcsolja be az üzemeltető. Emiatt előfordulhat, hogy valaki még nem látja. Cikkünk írásakor, illetve ismerősi körünkben tett gyors tájékozódásunk alapján már többeknél is elérhető.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!