Új médiaügynökséggel kezdett stratégiai együttműködést az RTL Magyarország

Új médiaügynökséggel kezdett stratégiai együttműködést az RTL Magyarország
A meghívásos tenderen a dentsu Hungary nyerte el a megbízást

Lezárult az RTL Magyarország által kiírt meghívásos médiaügynökségi tender. A médiavállalat marketingkommunikációs csapata – többkörös kiválasztási folyamat végén – a dentsu Hungary-t bízta meg a médiaügynökségi feladatok ellátásával.

Az RTL Magyarország meghívásos tenderen kereste partnerét a vállalat marketingkommunikációs kampányainak médiatervezésére és -vásárlására. A kiválasztás során olyan ügynökségi partner megtalálása volt a cél, amely célzottabb, személyre szabott performance kampányok, valamint nagy elérésű brandkampányok tervezésében és lebonyolításában nyújt szakmai támogatást a médiavállalat marketingkommunikációs aktivitásai során.

„A most véget ért tender sok szempontból eltért a szokásos médiaügynökségi tenderektől. Mi olyan hosszútávú partnert kerestünk, amely mély digitális szakértelmével képes támogatni az RTL Magyarország megújulását. Nemcsak taktikai szinten segít a kampányok hatékonyságának növelésében, de az online marketingstratégiánk alakításában is részt vesz” – mondta Szabó Zoltán, az RTL Magyarország marketingkommunikációs igazgatója. „Az RTL Magyarország ugyanis nagy változások előtt áll, célunk, hogy minden platformon elérhetővé tegyük a tartalmainkat, nemzeti bajnokok legyünk a magyar streamingpiacon is, illetve megjelenjünk olyan digitális területeken, ahol eddig nem voltunk jelen.”

Az RTL Magyarország egy olyan szakmai, stratégiai partnert keresett, akivel hosszú távon együttműködve – és a megszokott mennyiségi kritériumoktól eltekintve – a kampánytervezés során képes együtt gondolkodni, a legmodernebb digitális megoldásokat közösen adaptálni, a mérési és adatstratégiát újratervezni, és egyúttal a nézők elérésének leghatékonyabb módszereit is újragondolni.

A médiavállalat kétkörös tender után a dentsu csapatában találta meg partnerét az integrált, de nagyrészt digitális stratégiai fókuszú feladatra. A dentsu stratégiai gondolkodásával és friss kreatív és technológiai médiajavaslataival emelkedett ki a tender rendkívül erős, öt résztvevős mezőnyéből.

Az RTL Magyarország egyúttal köszöni korábbi médiaügynökségének, az Initiative Mediának az eddig nyújtott sokéves szakmai támogatást!

Az RTL Magyarország 2021-ben kezdett stratégiai együttműködést új kreatív- és social ügynökségi partnereivel. A médiavállalat a tavalyi év során az Artificial Groupot bízta meg a kreatív ügynökségi feladatok ellátásával és a Be Social csapatában találta meg partnerét a kampányok közösségi médiába történő integrálásához. Az együttműködés kezdete óta az RTL Magyarország mindkét ügynökséggel karöltve számos sikeres kampány lebonyolításán van túl. Az új médiaügynökségi partner érkezésével az RTL Magyarország marketingkommunikációs igazgatósága teljes mértékben megújította partneri együttműködéseit.

„A tenderre komoly szakmai kihívásként tekintettünk. Különösen inspiráló volt számunkra, hogy az RTL Magyarország egy velük együtt gondolkodó, a digitális területeken otthonosan mozgó stratégiai partnert keres. A pályázati folyamatban kellően hangsúlyosan tudtuk prezentálni munkamódszerünket és mély márka- és digitális stratégiai tudásunkat, valamint lehetőségünk volt bemutatni az elhivatott, lelkes kollegáinkat. Büszkék vagyunk arra, hogy a résztvevő elit ügynökségi körből a dentsu kínálja azt a szaktudást és előremutató gondolkodást, amit keresnek. Izgatottan és nagy tervekkel vágunk bele a hosszútávú együttműködésbe, bízva a közös sikerekben” – mondta Bacsa Gábor a dentsu Hungary ügyfélkapcsolati vezetője, a Carat Hungary ügyvezetője.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!