Új közösségi oldalt indít Elon Musk?

Új közösségi oldalt indít Elon Musk?
Mint arról korábban beszámoltunk, hónapokig tartó tárgyalás után júliusban Elon Musk hivatalosan is elállt a Twitter felvásárlásától.

Azóta a közösségi oldal beperelte a világ leggazdagabb emberét, a tárgyalás pedig várhatóan októberben kezdődik majd meg. Viszont addig sem hagyja az embereket lógva a Tesla és a SpaceX vezetője: egy tweetre adott válaszában egy potenciálisan új közösségi platformot kezdett el promózni a napokban X.com néven. A kérdés arra irányult, mik a tervei, ha a felvásárlás nem jön össze - írja a 24.hu.

Musk 2017-ben vásárolta meg az X.com-ot a PayPal-tól, amelynek korábbi vezérigazgatója volt. A mostanra milliárdossá lett üzletember társalapítója volt az X.com-nak még 1999-ben, ami egy online bank volt, mielőtt a weboldal 2000-ben összeolvadt egy versenytársával. Musk aztán 17 évvel később visszavásárolta az X.com-ot, a Twitteren elmesélt története szerint a domain komoly szentimentális értékkel bír számára. Kifejtette, hogy szerinte a domain legjobb felhasználása az lenne, ha egy olyan ernyő-weboldalként működne, amely Musk más cégeihez, például a Teslához vagy a SpaceX-hez vezeti a felhasználókat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!