Új kapcsoló jelent meg az Instagramon

Új kapcsoló jelent meg az Instagramon
Globálisan is elkezdte tesztelni az Instagram a kapcsolót, mellyel a felhasználó döntheti el, akarja-e látni mások bejegyzéseinél a lájkok számát.

Az elmúlt években már elkezdte tesztelgetni az Instagram, mi lenne, ha eltüntetné a lájkok számát a bejegyzések alól - szúrta ki a hvg.hu. Ennek hátterében az áll, hogy a sok, de főleg a kevés pozitív visszajelzés sokak számára komoly pszichológiai nyomást jelent. Ennek keretében próbaképpen valóban levette a lájkok számát az Instagram, ám csak azoknál vált köddé, akik szintén a lájkmentes verziót kapták meg tesztelésre.

Most kipróbálnak mást is. Az új ötlet szerint a felhasználók maguk dönthetnek arról, miként szeretnék látni a bejegyzéseket. Ezek szerint dönthetnek úgy, hogy senkinél nem akarják látni a lájkok számát, hogy csak a saját bejegyzéseiknél tüntetik el a számlálót illetve, hogy minden marad a régiben. A képmegosztó szolgáltatás célja, hogy a felhasználók a tartalmakra koncentráljanak, ne pedig arra, hogy ki mennyi lájkot gyűjtött egy-egy bejegyzéssel. A dologgal elsősorban az influenszerek nem értettek egyet, akik féltek attól, hogy így elvesztik a szponzori szerződéseiket. Csakhogy saját maguk továbbra is láthatták, hogy egy-egy posztra mennyi reakció érkezett, és annak milyen elérése volt, ezt pedig megoszthatták, akivel akarták, így végül is a tesztnek nem volt hatása a szerződésekre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!