Új funkció jön a Netflixre

Új funkció jön a Netflixre
Bár a Netflix lényege a videó, esetenként előfordulhat, hogy csak a hangra vagyunk kíváncsiak. A jövőben ez sem lehet gond a legismertebb videostreaming szolgáltatónál, pontosabban a Netflix androidos változatánál.

Úgy tűnik, meglehetősen sok energiát öl a Netflix az androidos appjába: korábban már változó lejátszási sebességet és képernyőzár funkciót is kapott az alkalmazás, mostantól pedig podcast-szerű élményhez juthatnak a felhasználók: lehetőség lesz a háttérben történő hanglejátszásra, ami mobiladatot spórolhat, illetve lehetővé teszi, hogy simán csak hallgassuk kedvenc sorozatunk történéseit.

A funkcióra még októberben hívta fel a figyelmet az XDA Developers, azonban ők is csak egy alkalmazás vizsgálata közben leltek rá, viszont élesben még nem működött. Most viszont néhány előfizetőhöz meg is érkezett a funkció szerveroldali frissítés részeként – adta hírül az Android Police, melyet a hvg.hu szemlézett.

Az érintetteknél a teljes képernyős videolejátszás felső részén megjelenik egy új, Video off gomb. Ezt megérintve bekapcsolódik az audio mód, így a kép eltűnik, csak egy üres képernyő marad. Ezen ottmaradnak a lejátszásvezérlők (pl. gyorsítás, előre-, hátra ugrás stb.) Még a fényerőt állító csúszka sem tűnik el, bár ebben a módban nem sok értelme van. Egyébként a Beállításokban is megjelenik az Audio only lehetőség, ami mögött egy felugró menü rejlik, ebben lehet kiválasztani, hogy mikor legyen aktív ez a funkció.

Persze meggondolandó, mikor érdemes erre a lehetőségre váltani, egy pörgős, elsősorban a vizualitásra fókuszáló sorozatnál nem feltétlenül előnyös, viszont egy stand-up műsornál vagy egy dokumentumfilmnél akár meg is érheti. Érdekes, hogy akár nyelvgyakorlásra is használható megoldás lehet, ha – amennyiben elérhető – a feliratokat és a „csak hangot” kombinálja valaki. Időbe kerül persze, hogy minden érintetthez eljusson az újdonság, úgyhogy időnként érdemes meggyőződni arról, hogy az androidos Netflixünk a lehető legaktuálisabb állapotban van-e.

Amúgy maga a Netflix is készít podcasteket, azonban – kissé ironikusan – ezek csak az Apple Podcastsnél, a Spotify-on és egyéb hangalapú szolgáltatásoknál érhetőek el. Persze könnyen lehet, hogy ez változni fog a jövőben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Netflix, fejlesztés