Új funkció érkezett a Facebookra és az Instagramra

Új funkció érkezett a Facebookra és az Instagramra
Mint számos más területen, öltözködésünk terén is egyre erősödik a minél természetesebb alapanyagokra törekvő trend. Különösen igaz ez babák és kisgyermekek esetében, hiszen az ő bőrük érzékenyebb és pici korban nem tudják még elmondani, ha egy ruha számukra túl meleg, túl hideg vagy kényelmetlen. A megfelelő öltözet az ébrenlét óráiban is lényeges, de annál is hangsúlyosabb az alvással töltött időszakokban. Nagymértékben hozzájárul komfortérzetükhöz, nyugalmukhoz, és ezáltal természetesen szüleik nyugalmához is, ha kellemes tapintású, légáteresztő anyagból, - amilyen a bambusz - készült alvóruhában szenderedhetnek álomba.

Habár külföldön már egyre többen használnak bambuszrostból készült babaruhákat, és folyamatosan szélesedő rajongótábor övezi, hazánkban még kuriózumnak számít - írja a 24.hu.

„Sok szülő gondolhatja úgy, hogy ha egy gyermek ruházkodásáról beszélünk, már nincs új a nap alatt. A bambuszrostból készült babaruhák azonban több szempontból is különlegesnek számítanak a piacon” – avatott be Csiszár-Tóth Szandra, a LiaaBébé tulajdonosa.

Miért jó választás alapanyagnak a bambusz?

A bambuszrostból készült ruhák kényelmesek és megbízhatóak. A gyerekek számára extra puhaságot biztosítanak a viselés első pillanatától kezdve, a szülők számára pedig garantálják az egyszerű és problémamentes öltöztetést. Az anyag lélegző tulajdonsága révén télen meleg, nyáron pedig hűvös érzetet kelt. Ez, valamint erős nedvszívó képessége biztosítja a babák számára a nyugodt alvást, napközben pedig a felhőtlen játékot, hiszen nem irritálja a bőrt és nem izzad alá a baba. Ennek köszönhetően az olyan problémák is elkerülhetők, mint a rendkívül sok kellemetlenséggel járó baba ekcéma. Ez külön jó hír azoknak is, akik érzékenyebb bőrrel küzdenek.

Sok szülő panaszkodik arra, hogy a gyerekek szinte pillanatok alatt kinövik az egyszerű, pamut rugdalózókat és egyéb öltözékeket, melyeket kevésbé jó minőségük miatt továbbadni, elajándékozni sem egyszerű. A bambuszrost alapanyagú babaruhák ezzel szemben hosszabb ideig használhatók a hagyományos babaruháknál. Ez főként magasfokú rugalmasságuknak köszönhető, mely lehetővé teszi, hogy az adott ruhadarab bizonyos mértékig táguljon.

„Ezt a rugalmasságot az általunk készített ruhák 5 százalékos elasztán-tartalma is fokozza, mely megkönnyíti a kisebb babák öltöztetését is. A bambuszrostból készült ruhák kimagaslóan jó minőségűek. Nem tágulnak, nem szakadnak, ami azt jelenti, hogy ha gyermekünk kinövi őket, sokkal könnyebben adhatunk túl rajtuk. Elajándékozhatjuk, vagy akár a célnak megfelelő csoportokban, oldalakon el is adhatjuk őket” – jegyezte meg Csiszár-Tóth Szandra.

Egy anyuka álmodta és valósította meg

Csiszár-Tóth Szandra, kétgyermekes édesanya találta ki és tervezte meg az első magyar bambusz babaruha kollekciót, ami nemcsak a tökéletes minőséggel, hanem a megjelenésével is levesz mindenkit a lábáról.

„Férjemmel két csodálatos gyermek szüleiként, rengeteg kihívással szembesülünk nap, mint nap: etetés, altatás, öltöztetés, fürdetés, beszoktatás és még lehetne sorolni. Hiszünk benne, hogy egy jól megtervezett és elkészített termék segíthet, hogy stresszmentesebb legyen a szülői lét. A legtöbb kisgyerek nem szeret öltözködni, így amikor egy olyan ruhadarabot kell ráadni, ami nem rugalmas, az a szülőnek és a gyereknek is szenvedés. A LiaaBébé márka megszületésének az volt a célja, hogy ezt a kihívást legyőzzük. 2021 decemberében értünk el oda, hogy az első kollekció gyártása is befejeződött és a weboldal is elkészült. Első körben a kényelmes alváshoz szerettük volna hozzá segíteni termékeinkkel a babákat. Hiszen, ha a baba alszik, akkor anya is tud, így body, zipzáras kezeslábas és bélelt tipegő hálózsák került a palettánkra.”

„Nagyon sok visszajelzést kapunk arról, hogy gyereket így még nem láttak örülni ruhának. Egyik vásárlónk pedig azt írta, hogy anyagának és a cipzárnak köszönhetően a férje is könnyedén tudja öltöztetni kislányukat. Tudatosan választottunk élénk színeket, játékos mintákat, a ma nagyon népszerű pasztell helyett. Hamarosan bővül a kínálat, már egészen 122-es méretig lesznek elérhetők eddigi termékeink, kiegészülve bambusz kétrészes pizsamákkal” – árulta el a LiaaBébé tulajdonosa.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook, Instagram