Új főszerkesztő az Azonnali élén

Új főszerkesztő az Azonnali élén
Gerényi Gábor és Ungár Péter internetes oldala a Népszava egyik tapasztalt munkatársát, a G-nap utáni HírTV egykori felelős szerkesztőjét, Kósa Andrást igazolja le az Azonnali vezetését az ősszel csak ideiglenes főszerkesztőként elvállaló Pintér Bence helyett.

Kósa András, a Népszava volt munkatársa november elsejétől veszi át az Azonnali irányítását főszerkesztőként – tudta meg a Media1. A változásról az Azonnali egy péntek reggeli hírlevelében is szó esik, ahol a lapot az alapító-főszerkesztő, Bukovics Martin elbocsátása után átmenetileg irányító Pintér Bence megbízott főszerkesztő is beszámolt erről.

Kósa András, az Azonnali leendő főszerkesztője nagy tapasztalattal rendelkező újságíró. Az 1975-ös születésű Kósától nem idegen a külpolitika világa, hiszen tanári diplomája megszerzése után a Pécsi Egyetemen, majd a Budapesti Gazdasági Egyetemen Európai Unióval, illetve nemzetközi tanulmányokkal kapcsolatos képzéseket végzett el. Újságíróként az ezredforduló után az Eduport felsőoktatási szakportálnál kezdett, majd 2002 és 2006 között a Magyar Hírlap kül- és belpolitika rovatánál foglalkozott európai uniós témákkal. 2006 és 2011 között a Hírszerző.hu újságírója, főszerkesztő-helyettese volt, 2011-2015 között pedig a hvg.hu Itthon rovatának rovatvezetője. 2015-2016 között újságíróként dolgozott a VS.hu Politika rovatánál, 2016 és 2018 között pedig a G-nap utáni Hír TV, felelős szerkesztője, illetve a Magyar Nemzet Magazin újságírója volt a lap bezárásáig és a Hír Televízió átfazonírozásáig. Azóta a Népszava kötelékében dolgozott újságíróként. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!