Új YouTube applikáción dolgozott a Google és a Microsoft

Új YouTube applikáción dolgozott a Google és a Microsoft
Ritka pillanatnak lehetünk tanúi, a Google és a Microsoft együtt dolgoztak a Youtube új applikációján. Legalábbis a Windows phone verzión.

A Microsoft és a Google az elmúlt években sokat vitázott többek között kereső témába, illetve a Gogle Chrome és a Google Docs miatt. A nem túl harmónikus kapcsolatot most képesek voltak félretolni annak érdekében, hogy közösen készítsék el a YouTube új Windows Phone alkalmazását.

Persze azért a munka nem volt zökkenőmentes, hiszen napokkal a megjelenés előtt még komoly viták folytak arról, hogy a Microsoft eszközökön miként is lesznek Google hirdetések.
Nem is nagyon érthető, hogy a Microsoft miként gondolta, hogy nem lesznek hirdetések a Youtube Windows Phone verziójában. A viták azonban elülni látszanak és a Microsoft a napokban le is cseréli a storeban található YouTube alklamazást az újra.


A két cég kénytelen volt valhogyan megegyezni, hiszen az alkalmazás működéséhez szükséges adatcsatornákat engedély nélkül egyikük sem használhatta volna. A Google - illetve a Youtube - láthatóan szeretne jelen lenni a konkurens platform alkalmazásboltjában, így megszületett az üzlet, amelyben úgy tűnik senki sem érzi magát túl komfortosan.

A történetben szerencsére a felhasználók járnak jól, akik egy használható Youtube alkalmazással gazdagodhatnak. Őket nem érdekli, hogy a Google és Microsoft miként állapodik meg, filmeket és videókat akarnak nézni Windowsos eszközeiken, mint eddig.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!