Ömlik a pénz a Facebookhoz

Ömlik a pénz a Facebookhoz
Ismét kiadta a negyedéves pénzügyi jelentését a Facebook. A cégnek minden fronton sikerült erősödnie, és olyan nagy nyereséget tudott bejelenteni, ami a részvény árfolyamát is jelentősen meglökte.

Tovább nőtt azok száma, akik naponta legalább egyszer belépnek a Facebookra – derült ki abból a pénzügyi jelentésből, amit szerda éjszaka tett közzé a vállalat - írja a hvg.hu. Ezek szerint az elmúlt három hónapban – vagyis 2020 utolsó negyedévéhez képest – 33 millió fővel nőtt az így facebookozók tábora, összesen pedig 1 milliárd 878 millióan vannak.

Éves összehasonlításban is nagy az előrelépés: 2020 első negyedévében még "csak" 1,734 milliárd felhasználó lépett be naponta legalább egyszer a közösségi oldalra, így az elmúlt 365 napban 144 millió fővel nőtt ez a szám.

Ennél is jobban áll a Facebook a közösségi oldalra havonta legalább egyszer belépő felhasználók körében. Ennél a rubrikánál már 2,853 milliárd főt írhattak be a statisztikába, ami 56 millió fős növekedést jelent három hónap leforgása alatt. 2020 első negyedévéhez képest pedig 250 millió fő a gyarapodás.

De elégedetten dőlhetnek hátra a részvényesek a Facebook teljes portfólióját látva is. A cég összes alkalmazását (vagyis a Facebookot, a Messengert, a WhatsAppot és az Instagramot) az elmúlt három hónapban 2,72 milliárd ember használta, a havonta legalább egyszer aktív felhasználók pedig 3,45 milliárdnyian vannak. Mindkettő növekedni tudott 2020 utolsó negyedévéhez képest – 120 illetve 150 millió fővel –, míg az előző év azonos időszakához képest 360 és 460 millió fő a változás. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook, pénzügy