Így oldjuk meg okosba’: túlélőtippekkel érkezik Kertész Ricsi

Így oldjuk meg okosba’: túlélőtippekkel érkezik Kertész Ricsi
Mégis mi vicces van egy világjárványban, és az abból kilábaló emberek életében? Milyen trükkökkel próbál a magyar ember túlélni a mindennapokban, és mik azok, amiket jobban teszi, ha mégsem vállal be? Kertész Ricsi merészet húz érkező stand-up estjében: a Comedy Centralon október 28-án érkező Megoldjuk okosba´ című estje kapcsán mesélt tabukról és arról is, mivel nem szeret viccelni.

Eredetileg Mennyország Kft. néven futott Kertész Ricsi – vagy ahogy még sokan ismerik, Ricsifiú – október 28-án 21:00-kor kezdődő önálló estje, amely egy szabolcsi temetkezési vállalat mindennapjaiba is betekintést engedett. A stand-upos előszeretettel vegyíti az abszurd elemeket a vidék valóságával, amelynek hétköznapi eleme a halál témája is. A pandémiát követően azonban alapos átalakuláson ment keresztül a műsor.

„Rengeteg vicces történet megmaradt a korábbi estemből, azonban úgy éreztem, aktualizálni is kell a témákat. A halálhoz fűződő viszonyom picit megváltozott a COVID-ot követően, hiszen a pandémia előtt nem is tudtuk nagyjából, mi az, hogy világjárvány. Éppen ezért a temetős sztorik mellett egy másfajta oldalát is megvizsgálom ennek a közös élménynek" – mesélte Ricsi.

Az Ibrányból származó humorista azt is elárulta, hogy a közönség részéről az élet-halál témáról szóló poénok sem jelentenek tabut.

„Mindenki fél a haláltól, és ezt a félelmet oldja, ha viccelődünk vele. Így viszont könnyebben dolgozzuk fel" – tette hozzá Ricsi, akit személyesen is érintett a világjárvány, ugyanis az édesapját vesztette el ebben az időszakban. „Nehéz volt, mert nem sokkal utána újból fel kellett lépnem. Akkor belenéztem a tükörbe, és láttam magamon apám arcvonásait. Arra gondoltam, most akkor lenne igazán büszke rám, és akkor örülne a legjobban, ha az ő távozása nem hátráltatna semmiben."

Új estjében több szempontból is reflektál a hazai attitűdre; a magyaros ügyeskedés általános megjelenése a műsor címadó mondatát is ihlette.

„A Megoldjuk okosba' szöveggel már mindenki találkozott legalább egyszer. Ez kicsit összefoglal minket: állandóan keressük a jobb és olcsóbb megoldásokat, de sokszor nem gondoljuk végig, milyen eredménnyel zárulnak a próbálkozásaink. Az estemben szó esik a járvány utáni falusi állapotokról, a kocsmaéletről, a balatoni nyaralásról a gyerekekkel, és inkább arról fogok mesélni, hogyan nem érdemes ezeket olcsón megúszni. Bízom benne, hogy tanulságos lesz sokak számára" – vezette fel Ricsi.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Comedy Central