Élőben közvetíti a NET4+ SPORT az NHL főcsoportdöntőit

Élőben közvetíti a NET4+ SPORT az NHL főcsoportdöntőit
Péntek hajnalban megkezdődnek a főcsoportdöntők az észak-amerikai profi jégkorongligában. Az NHL történetében eddig soha nem fordult elő, hogy a legjobb négyben kizárólag déli államok szerepeljenek, de nem csak ez adja meg a mostani összecsapások pikantériáját. A NET4+ SPORT oldalán a hazai rajongók a mérkőzések minden egyes pillanatát élőben követhetik.

A liga történetében első alkalommal fordul elő, hogy a legjobb négy mezőnyét kizárólag déli államok ("Sun Belt" states) csapatai alkossák. A keleti döntőben a rájátszásba utolsó előttiként bejutott Florida Panthers lesz a Carolina Hurriances ellenfele, nyugaton pedig a legfeljebb egy playoff-kör abszolválásásra taksált Dallas Stars és Vegas Golden Knights feszül majd egymásnak. Európai futballanalógiával élve, olyan ez, mintha az idei BL két elődöntőjét az Eintracht Frankfurt és az Inter, illetve a Dortmund és a Liverpool játszotta volna.

Az NHL konferenciadöntőinek négy részvevője mindössze két Stanley Kupa-győzelmet tud felmutatni, a Stars 1999-ben, a 'Canes pedig 2006-ban diadalmaskodott, a Golden Knigths és a Panthers első sikerére hajt. Utóbbi gárda a modern éra ötödik csapata lett, amely nyolcadik kiemeltként egynél több párharcot nyert a playoffban, győznie végül csak 2012-ben a Los Angeles Kingsnek sikerült.

3 érdekesség a mérkőzésekről

A keleti konferenciadöntő két vezetőedzője, Paul Maurice (Panthers) és Rod Brind'Amour (Hurricanes) jól ismerik egymást, éveken át dolgoztak együtt, az egykori mester és a sikereit elnézve remek tanítvány különcsatája még pikánsabbá teszi a keleti döntőt.

A Golden Knights tartalékkapusának kikiáltott Adin Hill jó ideje kirobbanthatatlan a kapuból. Logan Thompson és Laurent Brossoit sérülése miatt a 27 éves kapus komoly szerephez jutott a Vegasban, és annyira szárnyra kapott, hogy ő lesz a kezdőkapus a konferenciadöntőben.

A Starst irányító DeBoer-t tavaly a mostani ellenfél Golden Knights rúgta ki, miután lemaradtak a rájátszásról. A Dallas 2022. nyarán szerződtette, DeBoer pedig egyenesen a konferenciadöntőbe vezette őket.

A főcsoportdöntőket péntek hajnali 2.00-től a Carolina és a Florida első meccse indítja, szombaton 2.30-tól jön a Vegas és a Dallas párharcának első felvonása. Vasárnap hajnalban (2.00) és este (21.00) pedig a második meccseket közvetíti élőben a NET4+ SPORT oldala (ismétlés az ARENA4-en).

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!