Élő adás a Google Glasson a Ustreammel

Tim Pool, new-york-i újságíró élő adással kísérletezik a Google Glasson keresztül.

Jelenleg a Google Glass nem támogat semmilyen élő adást és az alapértelmezett videofelvétel sem lehet hosszabb 10 másodpercnél, ugyan lehetőség van ezt meghosszabbítani, de ennek is korlátai vannak, a teljes felvétel nem lehet hosszabb 45 percnél. Pool azonban úgy tűnik megoldotta a kérdést.

A beállítások és a kép minősége még nem teljesen tökéletes, de ha sikerrel jár, az érdekes, új irányt szabhat a videó riportoknak. Pool csütörtökön kezdett bele a játékba, először az íróasztalát mutatta be, majd sétára indult az épületben ahol dolgozik. Nem tűnik túl izgalmas témának ráadásul a videó felvétel sem sikerült a legszerencsésebben, mégis az a perspektíva, amely szemmagasságban rögzíti a képet igen izgalmasnak tűnik.

Pool nem mondta meg, hogy milyen beállításokat használ, de valószínűsítik, hogy ezt GlassBridge módban tette, egy újfajta megoldás segítségével, amelynél már nem szükséges headset. Majd a Ustreamet használta a felvétel élő közvetítéséhez. Ha Pool sikerrel jár, akkor könnyedén megeshet, hogy a Google Glass és Ustream segítségével bárki bármely eseményről bármikor élő közvetítést adhat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!