Életveszélyes TikTok kihívást javasolt egy 10 éves kislánynak az Amazon asszisztense

Életveszélyes TikTok kihívást javasolt egy 10 éves kislánynak az Amazon asszisztense
Az Amazon állítólag javította a hibát, ami könnyen egy kislány életébe is kerülhetett volna.

“Dugj be egy telefontöltőt nagyjából félig a konnektorba, és a még látható dugaszához érints hozzá egy aprópénzt”. Ezt javasolta az Amazon asszisztense egy 10 éves kislánynak, aki azt kérte tőle, hogy mondjon neki egy kihívást, amit megcsinálhat - írja a leet.hu.

A történetet a kislány édesanyja, Kristin Livdahl osztotta meg, aki szerint az egyetlen ok, hogy nem történt tragédia, hogy a lánya okosabb számos TikTokon lógó fiatalnál. Ez a kihívás ugyanis még tavaly terjengett a videós-zenés közösségi platformon, ami ellen nem egy orvos és szakértő szólalt már fel, de tekintve, hogy a fém kifejezetten jól vezeti az áramot, talán nem olyan meglepő.

Sokan azonban ennek ellenére is megcsinálták ezt az abszurd kihívást, amit az Alexa valamiért úgy vélt, hogy nyugodtan javasolhat kvázi bárkinek. A BBC megkeresésére az Amazon elismerte a hibát, amiről azt állítják, hogy már kijavították, és a jövőben senkinek nem fog ilyen idióta TikTok challenge-ket ajánlani, melyek ellen nem mellesleg már a platform is felvette a harcot.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TikTok, amazon