Átalakul a YouTube

Átalakul a YouTube
A legtöbbeknek már elérhetővé vált a YouTube frissítése, amely jelentősen megváltoztatja a videómegosztó kinézetét.

A ráncfelvarrás nemcsak az asztali böngészős változatot, hanem az androidos eszközöket, valamint az iPhone-okat és az iPadeket is érinti.

A legtöbb funkciót korábban a Premium felhasználók körében tesztelték, azonban a sok pozitív visszajelzés miatt a napokban mindenki számára elérhetővé tették - írja a Verge nyomán a 24.hu. Az egyik legfontosabb újdonság a nagyítási funkciót érinti. Erre korábban is volt lehetőségük a felhasználóknak, azonban csupán annyira, hogy szélesvásznúvá tegyék a lejátszott tartalmat. Most azonban annyira zoomolhatnak bele a képbe, vagy kicsinyíthetik azt, amennyire csak szeretnének. Az új funkció eléréséhez az kell, hogy teljes képernyős módban játsszuk le az adott videót.

Szintén nem teljesen új funkció, de sokat javítottak a videók alján található csúszkán. A ráncfelvarrásnak köszönhetően jól látható indexképek segítségével kereshetjük meg, és ugorhatunk oda a videó egy adott részére. Emellett bemutatkozik az ambient (környezeti) mód is. Ennek segítségével a program mintavételezéssel tudja meg, milyen színvilágú az általunk nézett videó, és ehhez igazítja a hátteret. A funkció nemcsak az appokban, de a webes felületen is elérhető lesz.

Végül több, a mindennapi használatot nem igazán befolyásoló változás is érkezik. Megváltozik a Feliratkozás gomb kinézete, ahogy a reakciógomboké is, sőt a hashtagek is másképp mutatkoznak majd. A leírásban található hivatkozások gombokká alakulnak, a hozzászólások számára fenntartott mező pedig lekerekített kinézetet kap.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: youtube