Átadták a JOY Social Media Award díjait

Átadták a JOY Social Media Award díjait
Kiderült, kik a hazai közösségi média abszolút kedvencei – kedd este ünnepélyes keretek között adták át az idei JOY Social Media Award (JOY SMA) díjait. Tíz kategória negyven jelöltje egy hónapon át tartó kampányban buzdította szavazásra a követőit, a díj története alatt egymillióan voksoltak kedvenceikre. Díjat kapott többek között Kajdi Csaba, Aryee Claudia – Tücsi, Pál Marci és családja, Illés Fanni, valamint a Trió podcast is.

Véleményvezérek, hírességek, a hazai social media világ közkedvelt szereplői gyűltek össze a JOY Social Media Award díjátadó gáláján, ahol tíz kategória negyven jelöltje közül díjazták a legőszintébb, legkreatívabb és a leginspirálóbb tartalomgyártókat. Egy hónapon át tartott az online voksolás, a verseny idén is alaposan megmozgatta a közönséget, öt év alatt összesen immáron egymillióan szavaztak kedvenceikre. Hatalmas táborokat mozgatott meg az esemény, hiszen a jelöltek többsége több százezeres követőbázissal rendelkezik különböző platformokon.

Az idei évben először szavazhatott a közönség a #szülővagyok kategória legmeghatározóbb képviselőire. Pál Márton, Tapasztó Orsi, Annoni Zita és Lugosi Dóra social média aktivitásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy sokszínű családképeket ismerhessenek meg a követők, legyen szó szivárványcsaládokról, örökbefogadásról, a lombikozás kihívásairól, vagy Down-szindrómás gyermek neveléséről. A kategóriában a legtöbb szavazatot Pál Márton aktivista, A család az család mozgalom társalapítója kapta.

2021-ben a felelős állattartók is megmérettettek - a #gazdivagyok kategóriában Nyári Dia, Baronits Gábor, Sydney van den Bosch és Kajdi Csaba online „lájkcsatájából” utóbbi, azaz Cyla és kutyája, Sanyika került ki győztesen. Az önmagában is médiaszereplőnek számító, az Instagramon 56 ezer követővel rendelkező Sanyika elkísérte gazdáját a színpadra, hogy együtt vegyék át a díjat.

A bodypositivity mozgalom élharcosai is ringbe szálltak idén. Szabó Zsófi, Illés Fanni, Németh Dorottya és B. Nagy Réka nap mint nap tesznek azért, hogy követőik jobban érezzék magukat a bőrükben. A #szeresdatested kategória győztese Illés Fanni paralimpikon úszó lett. A közönség döntését a helyszínen vastaps fogadta.

A korábbi évek főbb kategóriái sem maradtak el: az idei #ökoharcos Fancsikai Eszter (Vegamama), a 2021-es #berobbanó pedig a Trió podcast lett. A #bestoftiktok kategóriában Hegyes Berci versenytáncos győzedelmeskedett, a #példakép kategória jelöltjei közül pedig a rákkal való küzdelmét Instagramon bemutató Bajkó Barbara (Élet dió után) kapta a legtöbb szavazatot.

A közönség dönthetett arról is, hogy mely zenészek dobták fel leginkább a rajongók hangulatát idén - #hallgasshazait kategória győztese Opitz Barbi lett. Aki pedig a követők szerint mindig tud újat mutatni az ízek terén, vagyis a legnagyobb #gasztroguru, az Suga Paulina. A JOY SMA keretein belül elismerést kapott Aryee Dedei Tücsi is, akit a #trendszetter kategória abszolút győztesévé választott a közönség. Tücsi a kategóriához hűen, valóságos angyalként tündökölt hazai tervezésű hófehér, csillogó szettjében az esten.

A jelöltek mellett az esten olyan ismert, nagy követőbázissal rendelkező vendégek is részt vettek mint például Dobó Ági, Kardos Eszter, Sass Dani, Nagy Adri, Görgényi Fruzsina és a műsorvezető, Miskovits Marci.

„A JOY SMA az egyetlen elismerés ma Magyarországon, amely díjazza az értéket a közösségi médiában. Idén, az 5. díjátadó alkalmával igyekeztünk még több, számunkra fontos értéket, missziót kiemelni és kategóriába komponálni. Büszkék vagyunk, hogy mind az új, mind a már meglévő kategóriák jelöltjei megkaphatták a megérdemelt elismerést példaértékű, inspiráló, környezettudatos, ínycsiklandozó, kreatív vagy éppen cuki tartalmaikért - mert bár kategóriánként csak egy győztest hirdettünk ki, az idei rekordmennyiségű közönségszavazat bizonyítja: fontos és különleges, amit a közösségi médiában képviselnek” – mondta el Alberti Petra, a JOY Magazin főszerkesztője.

Jelöltek és győztesek:

#ÖKOHARCOS: Eke Angéla, Döbrösi Laura, Vegamama - Fancsikai Eszter, Mengyán Eszter

#HALLGASSHAZAIT: Carsoncoma, Opitz Barbi, YesYes, Dzsudló

#SZÜLŐVAGYOK: Pál Márton, Tapasztó Orsi, Annoni Zita és Gianni, Lugosi Dóra

#SZERESDATESTED: B. Nagy Réka, Németh Dorottya, Illés Fanni, Szabó Zsófi

#BEROBBANÓ: Miller Dávid, Trió Podcast, Ványa Timi, Lainey Molnar

#GAZDIVAGYOK: Nyári Dia, Baronits Gábor, Kajdi Csaba, Sydney van den Bosch

#PÉLDAKÉP: Zsiga Melinda, Marge, Bajkó Barbara, Molnár Áron Noár

#GASZTROGURU: Suga Paulina, Wossala Rozina, Pauli Zoltán, Rácz Jenő

#BESTOFTIKTOK: Lady Szomjas, Meizer Bence, Whisperton, Hegyes Berci

#TRENDSZETTER: Aryee Claudia – Tücsi, Bye Alex, Kárpáti Rebeka, Lukovics Tamara

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!