Álomfunkció jön a WhatsApp-ba

Álomfunkció jön a WhatsApp-ba
A WhatsApp a következő hónapokban kezdi el tesztelni azt a megoldást, amivel egyszerre több eszközön is használni lehet majd a csevegőprogramot.

A WhatsApp-felhasználók régi vágya, hogy az alkalmazást egyszerre több eszközön is lehessen használni. Erre jelenleg csak akkor van lehetőség, ha a felhasználó a szolgáltatás webes felületét használja, de akkor is csak úgy, hogy a mobil, amire az alkalmazás telepítve van, kapcsolódik az internetre.

Azt már régóta pletykálják, hogy a WhatsApp dolgozik a több eszközös felhasználási módon, eddig azonban túl sok előrelépés nem történt az ügyben. Eddig, most ugyanis kiderült, a következő hónapokban elkezdik tesztelni a megoldást.

A gyakorlatban ezt úgy néz majd ki, hogy a felhasználói fiókot legfeljebb négy eszközön lehet majd egyszerre használni – számolt be róla a WABetaInfo. Mindezt Mark Zuckerberg, valamint Will Cathcart, a WhatsApp vezetője is megerősítette.

Zuckerberg szerint a megoldásnak köszönhetően a csevegést szinkronizálni lehet majd az eszközök között, vagyis ha az egyiken félbehagytuk, a másikon folytathatjuk. A funkció használatához ráadásul arra sincs szükség, hogy a mobilunk folyamatosan online legyen.

A Facebook vezére hangsúlyozta, hogy a csevegés továbbra is végpont-végpont titkosításon keresztül zajlik majd, függetlenül attól, hogy egy, két, három vagy négy eszközön van bejelentkezve egyszerre a felhasználó.

Hogy a tesztelés időszakának mikor lesz vége, és mikor válik mindenki számára elérhetővé a funkció, egyelőre nem tudni. De az most már biztos, hogy minden felhasználóhoz eljut majd az újdonság.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Whatsapp, funkció