Zuhanni kezdtek a Twitter részvényei Elon Musk bejelentését követően

Zuhanni kezdtek a Twitter részvényei Elon Musk bejelentését követően
A Twitter részvényeinek árfolyama 32,64 dollár körül állt a hétfői kereskedés zárása után, míg áprilisban az igazgatótanács és Musk 54,20 dolláros részvényenkénti felvásárlási áron egyezett meg.

Zuhanásba kezdtek a Twitter részvényei, miután Elon Musk visszalépett a Twitter felvásárlásától – írja a Marketingmorzsák a BBC alapján.

A milliárdos néhány nappal ezelőtt hivatalosan is visszavonta azt a 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát, amelyet a közösségi platformra tett. A SpaceX és a Tesla vezetője azt állította, hogy a közösségi oldal nem adott számára elegendő információt arról, hogy az oldalon mennyi a hamis fiók. A milliárdosnak nem lesz könnyű elállnia az üzlettől, mert az amerikai kereskedelmi bizottságnál leadott egyezség szerint be kell bizonyítania, hogy a Twitter nem valódi adatokat mutatott be nekik. Ha ez nem sikerül, egymilliárd dollárra büntethetik.

A Twitter jogi lépéseket tervez, ami Musk szerint neki kedvez, ugyanis ekkor már nem ő, hanem a bíróság kötelezné a közösségi oldalt, hogy megválaszolja, a felhasználók hány százaléka bot.

A Twitter részvényeinek árfolyama 32,64 dollár körül állt a hétfői kereskedés zárása után, míg áprilisban az igazgatótanács és Musk 54,20 dolláros részvényenkénti felvásárlási áron egyezett meg. A Twitter igazgatótanácsa bejelentette, hogy továbbra is elkötelezettek a felvásárlás mellett a megállapodott áron és feltételekkel. Megbízták a New York-i Wachtell Lipton Rosen & Katz céget, amely a világ egyik vezető vállalati ügyvédi irodája, hogy a bíróságon érvényesítsék a felvásárlási megállapodást.

Kép: Pixabay.com

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!