Zajos hírverés a világ legcsendesebb motorsportjának: ABB Formula-E

Zajos hírverés a világ legcsendesebb motorsportjának: ABB Formula-E
Az ABB Decoded technológia podcast legújabb epizódjában Anthony Rowlinson interjút készít Jeff Doddsszal, az ABB FIA Formula-E világbajnokság nemrég kinevezett vezérigazgatójával. Dodds, aki tavaly májusban vette át az irányítást, beszámol eddigi pályafutásáról, a Formula-E egyedi jellemzőiről és azokról a terveiről, hogy a bajnokság globális jelenléte erősödjön, ismertsége világszerte növekedjen.

Ebben az exkluzív interjúban Jeff Dodds kifejti, hogy Formula-E vezérigazgatóként eltöltött első öt hónap az intenzív tapasztalatszerzés időszaka volt, hangsúlyozva, hogy milyen fontos a kíváncsiság megőrzése, az üzlet dinamikájának megértése, valamint a tanulás és a mindennapi döntések meghozatala közötti egyensúly megteremtése.

A vezérigazgató kiemeli a Formula-E számos egyedi jellemzőjét, mint például a rövidebb versenytávokat, a nulla károsanyag-kibocsátású, teljesen elektromos meghajtású versenyautókat, az olyan stratégiai elemeket, mint a támadó zónák, valamint az utcai és a kiépített pályák kombinációját, előtérbe helyezve a Formula-E azon elkötelezettségét, hogy pozitív társadalmi hatást fejtsen ki minden városban, ahol versenyt rendeznek.

Dodds kitér az e-mobilitás növekvő jelentőségére és megemlíti az elektromos járművek értékesítésének világszerte tapasztalható jelentős növekedését. Megjegyzi, hogy a Formula-E hatékony terepként szolgál az elektromos versenytechnológia fejlődésének bemutatására és világszerte hozzájárul az elektromos mobilitás irányába történő átálláshoz.

Elismeri, hogy míg egyes motorsport-rajongók még mindig fenntartásokkal kezelik az elektromos versenyzést, a Formula-E arra összpontosít, hogy olyan új közönséget vonzzon, akiknek nincsenek előítéleteik. Úgy látja, hogy a sorozat újfajta szórakozást nyújt és egyúttal meggyőzi az embereket az elektromos járművek képességeiről és teljesítményéről.

Dodds elmondja, hogy szeretné a sorozat hatását növelni nagyobb hírverés, fokozott médiamegjelenés és a partnerekkel való együttműködés révén, így fokozva a bajnokság ismertségét és népszerűségét. Kiemeli a Formula-E jelentőségét a fellendülőben lévő e-mobilitási ágazat tükrében, jelezve a versenysorozat jelentős növekedési potenciálját az elkövetkező években.

Előtérbe helyezi a partnerségek fontosságát, különösen a Formula-E névadó partnerével, az ABB-vel folytatott együttműködés jelentőségét. Kifejti, hogy az ABB stratégiai fókuszában álló fenntarthatóság és elektrifikáció miként illeszkedik a Formula-E küldetéséhez.

A Formula-E-ben betöltött szerepén kívül Dodds vezető tisztviselője az Egyesült Királyság kormánya esélyegyenlőségért, lakhatásért és önkormányzatokért felelős minisztériumának (Department of Levelling Up, Housing, and Communities) is. Megemlíti a méltányosság és a fenntarthatóság iránti szenvedélyét, kiemelve elkötelezettségét az ezen értékeket előmozdító kezdeményezések támogatása iránt.

Az interjú során Dodds beszél vezetői filozófiájáról, amely hitelességre és olyan környezet kialakítására összpontosít, melyben mindenki boldogulhat, valamint a folyamatos tanulás és figyelem fontosságáról a megalapozott döntések meghozatalában.

Dodds elismerően nyugtázza, hogy a Formula-E napjainkra már egy kilencéves vállalkozás, ugyanakkor tisztában van a növekedéssel, a gazdasági visszaeséssel és a globális konfliktusokkal kapcsolatos kihívásokkal is. Bizakodását fejezi ki e kihívások leküzdésével kapcsolatban és rámutat azokra a jelentős lehetőségekre, amelyek túlmutatnak a ma akadályain és kihívásain.

Végezetül megosztja a Formula-E világbajnokságot érintő, a következő öt évben tervezett elképzeléseit: a cél a közönség számának jelentős növelése, a globális ismertség fokozása, valamint a Formula-E vezető motorsport státuszának megszilárdítása, hogy népszerűség és elkötelezettség tekintetében még az olyan ismert névvel is vetekedjen, mint
a Forma-1.

Dodds célja, hogy a Formula-E-t a leggyorsabban növekvő és legértékesebb motorsportággá tegye és világszerte több mint félmilliárd rajongót érjen el.

Dodds elmondja, hogy lelkesen áll egy viszonylag fiatal vállalkozás, a Formula-E élén, amely idén kezdte meg 10. szezonját. Felvázolja a növekedés lehetséges mozgatórugóit, köztük a versenynaptár új helyszínekre való kiterjesztését, az elektromos versenyek technológiájának fejlesztését, a médiavisszhang növelését, valamint több szponzor és partner megnyerését. Dodds célja, hogy a Formula E-t példátlan növekedés és elismertség felé vezesse és megszilárdítsa úttörő, innovatív szerepét az autósport világában.

A podcast adás ide kattintva meghallgatható.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!