Vujity Tvrtko újabb saját filmmel jelentkezik a Facebook Live-on

Vujity Tvrtko újabb saját filmmel jelentkezik a Facebook Live-on
Tvrtko az 50. születésnapjára időzítve, vasárnap mutatja be a közel egyórás filmet, a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is interneten, Facebook Live-on. A Media1 már most, premier előtt láthatta a megindító részekben igencsak bővelkedő és egészen különleges képsorokat is tartalmazó filmet, aminek az előzetését is megmutatjuk.

Vujity Tvrtko egy ideje az internetre is gyárt filmeket saját stábjával, Varga Zsolttal és Varga Dezsővel, valamint Dömötör Tamás adásrendezővel – írja a Média1.

A Pulitzer-emlékdíjas tévés ezúttal Életem filmje címmel készítette el legújabb filmjét, amelyet vasárnap tesz közzé a Facebook Live-on azoknak, akik jegyet váltanak rá, amivel jótékony célt is segítenek.

Tvrtko ezekkel a szavakkal ajánlotta a filmet figyelmünkbe:

„Egész életemben készültem erre a filmre. Láthattatok tőlem megannyi történetet Észak-Koreától Csernobilig, háborúktól diktatúrákig, Alaszkától Hawaiig, ám azt nem láthattátok, hogy mi van igaz mesék mögött.

18 évesen kerültem a háborúba. Véletlenül. Körbezártak. Most egy váratlanul előkerült VHS-kazetta segítségével megmutatom a kezdeteket és mindazt, ami utána jött…

Egy tévéstáb átverekedte magát a háborús blokádon és bejutott az ostromgyűrűbe, hozzám. Én pedig meséltem. 18 évesen, elszántan, félelemmel tele.

De a filmben megszólal az Édesanyám is, akinek sosem leszek Pulitzer-emlékdíjas újságíró, meg hős haditudósító vagy sikeres előadó. Neki »csak« az egyetlen fia vagyok, aki gyerekként elindult a háborúba.

Mozink sok országban készül, állandó stábommal, akik egyben a barátaim is. Jön a VHS titka, és egy szívszorító találkozás igaz története.

Életem filmje… mindig is arra készültem, hogy leforgassam és bemutassam Nektek!

A premierre kerek évfordulós születésnapom hétvégéjén kerül sor. A film -szokásos jótékonysága mellett- ezúttal társadalmi célt is szolgál, erről hamarosan beszámolok.

Ha szeretted az ALOHA-filmeket, az »Életem filmjét« imádni fogod! Hit, erő és elszántság, szórakoztatás és együtt gondolkodás, Nektek, Értetek, Miattatok!

Köszönöm, hogy velem tartotok!”

Az 55 perces filmnek nem csak az az egyik különlegessége, hogy egy váratlanul előkerült 1990-es évekbeli, a Pesty László és a Fekete Doboz által készített VHS felvételnek köszönhetően láthatjuk benne a még rendkívül fiatal Tvtrkót, vagy hogy most először láthatjuk Tvrtko idős, ám annál frissebb édesanyját, hanem az is, hogy a tévés felkeresi Ivan Vrcan nyugdíjas rendőrparancsnokot, aki annak idején kivitte a frontvonalból és megmentette őt. Vujity Tvrtko átnyújt valamit a rendőrparancsnoknak, ami azután mindkettejüket meghatja.

Az Életem filmje filmpremierje vasárnap délután 15 órakor lesz a zártkörű Facebook Live segítségével, amire feliratkozni ide kattintva lehet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!