Volt alkalmazottak perlik be a Twittert

Volt alkalmazottak perlik be a Twittert
Azt mondják, hogy az amerikai szövetségi törvények értelmében nem értesítették őket kellőképpen arról, hogy elvesztették állásukat, mivel kiderült, hogy miután csütörtökön hazamentek, azzal a lendülettel ki is zárták őket munkahelyi fiókjukból.

Csütörtökön egy, az egész vállalatra kiterjedő feljegyzésben tájékoztatták a munkatársakat, hogy e-mailt kapnak személyes e-mail fiókjukba, ha elbocsátják őket a platformnál történt tömeges elbocsátás miatt, amibe a cég dolgozói állományának a fele is beleeshet - írja a Marketingmorzsák.

Mielőtt ezek az e-mailek megérkeztek volna, több tucat alkalmazott posztolgatta a Twitteren, hogy elbocsátották őket, miután rájöttek, hogy már nem férnek hozzá munkahelyi e-mail fiókjukhoz, és nem tudnak bejelentkezni munkahelyi laptopjukba.

Musk 3700 fős létszámcsökkentési terve azonban akadályba ütközhet, miután az Egyesült Államok San Franciscó-i szövetségi bíróságán keresetet nyújtottak be, amely arra kérte a Twittert, hogy tartsa be a 60 napos előzetes értesítési és átképzési törvényt, ami a feltétele a tömeges elbocsátásoknak a nagy munkaadóknál.

Az eddig öt Twitter-alkalmazott nevében indított per szerint egyet november 1-jén bocsátottak el, hármat a bejelentéskor nem értesítettek, de kizárták őket e-mail fiókjukból. Viszont mivel péntekre várható a tényleges elbocsátási hullám, így sokan csatlakozhatnak hozzá később.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Twitter, Elon Musk