Visszatér a kronologikus hírfolyam a Facebooknál

Visszatér a kronologikus hírfolyam a Facebooknál
A Facebook visszatér az alapokhoz: kronologikus hírfolyamot állít vissza az alkalmazásában, hogy a felhasználók könnyebben tájékozódhassanak ismerőseik bejegyzéseiről.

A Facebook a hírfolyamot két lapra osztja iOS és Android alkalmazásaiban. Elindítjuk a Hírcsatornák lapot, ahol a felhasználók megtekinthetik a barátok, a csoportok, az oldalak és egyebek bejegyzéseit külön-külön, időrendi sorrendben. Az alkalmazásban továbbra is a személyre szabott, algoritmusos hírfolyam lesz az első, de a Hírcsatornák már kronologikus sorrendben jelennek meg, már ha felhasználó akarja - írja a Marketingmorzsák.

A Hírcsatornák lapon a felhasználók kiválaszthatják az általuk követett oldalak, csoportok és barátok egy részét, hogy megjelenjenek az időrendi nézetben. A Facebook ötlete az, hogy a Kezdőlap agresszív algoritmikus megjelenésével inkább felfedezőmotorrá válhat, amellyel új tartalmakat és alkotókat találhat és követhet ajánlásokon keresztül, mondja a vállalat, míg a Feeds egy egyszerű módon kínálja a tartalmat azoktól az emberektől és közösségektől, akikkel már kapcsolatban vagyunk a Facebookon.

A változás hatással van a Facebook lényegére is: a Hírcsatornák lapon vannak hirdetések, az „Önnek javasolt” bejegyzésekben viszont nincsenek. Sok minden azonban változatlan marad. A Kezdőlap továbbra is a fő nézet marad a felhasználók számára, amikor először nyitják meg a Facebook alkalmazást, és a lap tetején a Reels valamint a Stories lesz.

Az új lapok csütörtöktől kezdenek megjelenni a Facebook alkalmazásban, és a jövő héten világszerte mindenkinek ott lesznek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook