Viselkedése miatt Jelly-t kizárták a Mestercukrászból

Viselkedése miatt Jelly-t kizárták a Mestercukrászból
Minősíthetetlen viselkedése miatt Jelly számára sütés közben ért véget az édesszájú Konyhafőnök.

A szerdai első feladatban – egy minimum 40 centis, 3D-s épület elkészítése süteményből – a zöld csapat főcukrászi szerepét Jelly kapta meg. A légkör hamar feszültté vált, ugyanis Jelly főnökként úgy érezte: erőből kell irányítania a többieket, akik nem értettek egyet a terveivel.

Ezért aztán úgy döntött, a stabil réteges szerkezet helyett négy nagy lapból fogják elkészíteni a Big Ben tornyát. Kata és Szabi Jelly utasításai szerint nyújtották a tésztákat, félretéve minden ellenérzésüket, hogy csapatként elvihessék a pontot. Közben Jelly továbbra is csak a tervezéssel foglalkozott, így aztán alig haladt a munkával, ami egyre jobban bosszantotta a többieket. Jelly továbbra is flegma stílusban kommunikált csapattársaival – és a terepszemlére érkező séfekkel sem volt barátságos.

A feszültség egyre nőtt és egy ponton Jelly magából kikelve ordítozni kezdett Katával, Kata sem maradt adós, amitől Jelly még idegesebb lett, a két lány közé végül Szabi állt be, mert attól tartott, hogy Jelly nekiugrik Katának.

A tarthatatlan helyzetet Joci séf oldotta fel, aki erélyes hangnemben utasította Jelly-t a konyha elhagyására, majd a zsűri meghozta a döntést is: Jelly nem térhet vissza, viselkedése miatt kizárták a versenyből.

Katának és Szabinak egyedül kellett befejezniük a mézeskalács tornyot. Pechjükre Jelly az elemeket rosszul tervezte meg hozzá, így aztán az összeállításnál majdnem összedőlt az egész építmény.

A pink csapatban a fiúk közt is feszültség alakult ki, mert Geri ezúttal is csak a konyhai kisegítő szerepét kapta, amit nagyon nehezen viselt, és a díszítés közben össze is veszett a többiekkel, mert úgy érezte, hogy csak kritizálják a munkáját. Az Empire State Buildinget építették fel, de mivel az egyik lapot túlcsiszolták, ezért dekorálás közben megsüllyedt az épület, amit egy merevítő elemmel próbáltak korrigálni.

A második feladatban a zsűri édes és sós tarte-okat várt a versenyzőktől.

A fiúk nagyon meg voltak lőve a zöldségek miatt, mert nem voltak átütő ötleteik a kétféle tarthoz, ráadásul Gábornak a saját szétszórtsága mellett Zsombit is kordában kellett tartania, és Geri sértettségét is kezelnie kellett. Az édes tarte-ba egy étcsokis-édesburgonyás céklakrémet készítettek, a tészta szélét pedig málnazselével dekorálták, egy édesburgonya krémmel és céklaropogóssal a tetején.

A sós tarte-ba egy brokkolis-karfiolos-besamelkrém került, aminek a tetejére mascarponés-parmezángolyókat, zúzott lyoni hagymát és pirított spárgát tettek.

A kéttagúra csökkent zöld csapatnak a versenyből kizárt Jelly nélkül kellett boldogulnia, ráadásul egy hátráltatással, ami Szabi hangulatára annyira rányomta a bélyegét, hogy egyre jobban felhergelte magát, és emiatt egyre rosszabbul teljesített. Sem a zöldségekkel nem tudott mit kezdeni, sem a díszítéssel, így Kata próbált segíteni neki, amiben csak tudott.

Az édes tarte-ba egy karamellás sütőtökkrém került, karamellizált hagymával, dekorációnak zöldborsópürével és ropogós karamell tüillel. A sós tarte-ba pedig egy cukkinis-padlizsános tölteléket készítettek, díszítésképpen jobb híján pirított cukorborsó-héjjal.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!