Változtat a Facebook a hírfolyamon

Változtat a Facebook a hírfolyamon
A Facebook már teszteli azt a megoldást, amivel finomhangolhatjuk a hírfolyamot, és az azon megjelenő tartalmakat.

Alig néhány nappal ezelőtt derült fény arra, hogy a Facebook megváltoztatná azt, miként látjuk a bejegyzéseket az Instagramon. A cég ugyan nem erősítette meg, hogy ilyen változáson dolgoznak, egy kiszivárgott képernyőkép azonban már erről árulkodik. De a jelek szerint nem csak az Instagramnál jön majd változás - írja a hvg.hu.

A Facebook – pontosabban a Meta, ami héber nyelven egyébként igen rosszul cseng – a közösségi oldalnál is változtatna azon, miként látjuk a hírfolyam bejegyzéseit, illetve hogy melyikből mennyit látunk majd. A vállalat ezt maga jelentette be, és azt is elárulta, hogy már tesztelik az újdonságot.

A fejlesztés segítségével a felhasználók finomhangolhatják majd a hírfolyamot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha van egy ismerősünk, aki túl gyakran posztol, miközben a kedvenc Facebook-csoportunk bejegyzéseivel alig találkozunk, akkor ezt a kettőt egyensúlyba hozhatjuk. De ugyanez igaz visszafelé is, és természetesen a Facebook-oldalakkal is működni fog. A végső cél, hogy mindig a számunkra releváns tartalmakkal találkozzunk.

A Facebook jelenleg a felhasználók egy kis százalékán teszteli a megoldást, de a következő hetekben ez a kör bővülni fog. Így senki se lepődjön meg, ha megjelenik nála egy ilyen beállítást lehetővé tévő kapcsoló.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook