Továbbra is a TV az elsődleges hírforrás Amerikában

Továbbra is a TV az elsődleges hírforrás Amerikában
A Gallup 2013. júniusi felmérése szerint az Egyesült Államokban élő felnőtt lakosság több mint a fele elsődlegesen a televízióból értesül a legfrissebb hírekről.

Az adatok szerint 65 felettiek között és a főiskolai diplomával nem rendelkezők között a legnagyobb az aránya azoknak, akik a TV-ből szerzik a híreket Ugyanakkor a 18 és 49 év közöttiek ugyanerre az internetet használják, ők a válaszadók 27%-át teszik ki. A nyomtatott sajtó minden korosztályban csökkensét mutatott, de legkevésbé a legidősebb fogyasztók körében. A 64 év alatti válaszadók mintegy 6-8 százaléka mondta, hogy olvas nyomtatott lapokat.

Ami a televíziós hírcsatornákat illeti a vezető helyet a FOX tölti be 8 százalékkal, ezután következik a CNN 7százalékkal,  meglepő módon a harmadik helyen nem országos, hanem helyi hírcsatornákat találunk, mintegy 4 százalékkal. Ezek persze nem tükrözik a teljes nézettségi adatokat, azonban a megkérdezettek ezt emelték ki elsődleges hírforrásként.

A válaszadók körében látszólag kevesen, mintegy 2 százalék jelölte meg a Facebookot vagy a Twittert elsődleges forrásként, ugyanakkor az országos adók 1 százalékával már is nem annyira alacsony ez a szám.

A rádió, mint hírforrás negyedikként összességében 6 százalékkal a print mögé szorult.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!