Top 5 cameo és a háttérsztori, amit tényleg nem tudtál a Jóbarátokról!

Top 5 cameo és a háttérsztori, amit tényleg nem tudtál a Jóbarátokról!
Minden idők egyik legnépszerűbb vígjátéksorozatában szinte egymásnak adták a kilincset a sztárok, az alábbiakban azokat a felbukkanásokat gyűjtöttük össze, amik mögött talán a legviccesebb történetek húzódnak meg. Ha az összes cameót szeretnéd kiszúrni, ezt könnyedén megteheted, hiszen a Jóbarátok mind a 10 évad elérhető az HBO GO-n.

A spontán legendák: Robin Williams és Billy Crystal (3. évad 24. rész)

 

A jelenet: A jóbarátok szokás szerint a Central Perkben ülnek, Monica épp belekezdene egy történetbe, amikor két fura fazon (Williams és Crystal) odafurakszik a kanapéra. Williams kétségbeesetten azt ecseteli, hogy szerinte a felesége megcsalja, ráadásul az a gyanúja, hogy a nőgyógyásszal. Monica tesz egy erőtlen próbát, hogy folytassa a sztoriját, de aztán legyint, jelezve, hogy a különc páros sztorija izgalmasabb, úgyhogy inkább hallgassák azt. És igaza is lesz, pillanatokon belül kiderül, hogy a csalfa nej a Crystal által megformált haverral szarvazta fel Williams karakterét, aki drámaian kiviharzik a kávézóból.

A háttérsztori: Williams és Crystal előbbi tragikusan korán bekövetkezett haláláig jó barátok voltak. Ekkoriban épp egy közös filmen dolgoztak, aminek felvételei ugyanabban a stúdióban zajlottak, mint a sorozaté, csak egy ajtóval arrébb. A komikus páros betévedt a Jóbarátok díszletébe, ahol lecsaptak rájuk a sorozat írói, és rávették az akkor már bőven világhírű Williamst és Crystalt egy rövid szereplésre. A színészek még aznap le is forgatták a fenti jelenetet, amit ráadásul teljes egészében rögtönöztek. Az improvizációs technika a kollégákat is magával ragadta, Matt LeBlanc (Joey) spontán közbeszólt egy ponton, hogy akkor Crystal-e az a bizonyos nőgyógyász, mire az reflexből rárivallt, hogy ők épp magánbeszélgetést folytatnak. Courtney Cox (Monica) pedig a végén szintén rögtönözte a reakciót Kudrow kérdésére, miszerint fogalma sincs már, hogy mit akart mesélni.

A beugró bébicsősz: Freddie Prinze Jr. (9. évad 6. rész)

 

A jelenet: Méltatlanul keveset emlegetik Prinze Jr. bébiszitterként való felbukkanását, pedig a színész remek az érzékeny Sandy szerepében. Ross (David Schwimmer) képtelen feldolgozni, hogy egy ilyen hagyományosan nőinek tekintett munkát férfi lát el, ezért hiába tökéletes hím dadus (mondhatni manus) Sandy, meg akar tőle szabadulni. A srác elfogadja a döntést, de búcsúzóul még segít Rossnak feltárni ellenérzéseinek okát.

A háttérsztori: Eredetileg úgy volt, hogy Tom Hanks játssza majd a bébicsőszt, ám az akkor már két Oscar-díjas színész egy elhúzódó munka miatt az utolsó pillanatban kénytelen volt visszalépni. Ekkor riasztotta ügynöke Prinze Jr.-t, miszerint adódott egy lehetőség, hogy beugorjon egy rész erejéig a Jóbarátokba, mindössze annyi a szépséghibája a dolognak, hogy a forgatás másnap lesz. A színész kicsit berezelt ugyan, de nem szállt inába a bátorsága. Nem csak a szöveget sikerült rekordsebességgel bemagolnia, de még a Greensleeves-t is megtanulta elfurulyázni (úgy, hogy korábban sosem fogott fúvós hangszert a kezébe). Imádtuk volna Hanks-t is a dajkabácsi szerepében, de Prinze Jr. is fantasztikus munkát végzett.

Aki elbukott egy fogadást: Bruce Willis (6. évad 21-22-23. rész)

 

A jelenet: Nehéz egy pillanatot kiemelni, Willis végig zseniális, mint Ross nagyon fiatal barátnője, Elizabeth (Alexandra Holden) szigorú és féltő édesapja, aki aztán összejön Rachellel (Jennifer Aniston), a kapcsolat hatására pedig marcona fickóból bőgőmasinává válik. A legemlékezetesebb momentum talán az, amikor a Willis által játszott Paul önnön férfiasságát bizonygatja a tükörnek – vadállatinak szánt hörgéssel, bicepsz feszítéssel és némi „én vagyok a szexgép” dudorászással –, a bizarr jelenetnek pedig tanúja lesz az ágy alatt bujkáló Ross is.

A háttérsztori: A legenda szerint a Chandlert játszó Matthew Perry és Willis kötöttek egy fogadást a Bérgyilkos a szomszédom forgatásán: előbbi úgy gondolta, hogy a film megszerzi az első helyet a bevételi listán, kollégájának azonban nem volt ennyi bizodalma a produkcióban. A mozi végül több hétig tanyázott az élen, így a vesztes Willis „kénytelen volt” bevállalni Paul szerepét. A színész sosem erősítette meg ezt a sztorit a fogadásról (nyilván furán vette volna ki magát, hogy saját filmje sikertelensége mellett tette le a voksát), de nem is nagyon firtatták azt, hiszen az ügynek végül csak nyertesei voltak: a produkció egy sztárral gazdagodott, Willis egy Emmy-díjjal, öt különböző alapítvány pedig szép adománnyal, a színész ugyanis felajánlotta jótékonyságra a munkájáért kapott fizetséget.

A lámpalázas: Charlie Sheen (2. évad 23. rész)

 

A jelenet: Phoebe tengerész pasija, Ryan (Sheen) hamarosan végre szárazpartot ér, a találkozást pedig mindketten epekedve várják, ám a lány váratlanul bárányhimlős lesz. A vízen hánykolódástól elcsigázott férfit azonban ez sem tántorítja vissza a csókolózástól, így a romantikusra tervezett hétvége egymás kényszeres vakarászásába fullad.

A háttérsztori: Hiába volt a háta mögött számos moziszerep – csakhogy a leghíresebbeket említsük, ekkora már túl volt A szakasz vagy a Tőzsdecápák munkálatain – Sheen mégis bepánikolt a sorozat forgatásán. A színész nem volt hozzászokva, hogy élő közönség előtt dolgozzon, ezért annyira ideges lett, hogy remegni kezdett a lába. A készítők egy ügyes megoldással azt mondták a stúdióban ülő közönségnek, hogy technikai hiba miatt kis szünetet kell tartani, ami alatt a színészt testvére, Emilio Estevez megnyugtatta annyira a kulisszák mögött, hogy folytatni tudta a felvételt. Miután túllendült lámpalázán, Sheen nagyon élvezte a Jóbarátok forgatását és remek élményként maradt meg benne a munka.

A szégyentelen szomszéd: Danny DeVito (10. évad 11. rész)

 

A jelenet: Phoebe lánybúcsúját Monica és Rachel konszolidáltabbra tervezte a kelleténél. Kiderül ugyanis, hogy a leendő ara el sem tudja képzelni a bulit sztriptíztáncos nélkül, ezért barátnői kénytelenek keríteni egyet. Az utolsó pillanatos kínálat pedig nem túl bőséges, így egy lépcsőn kifulladó, magát jótestű őrmesternek aposztrofáló középkorú köpcös alak (DeVito) érkezik, akinek mozgása vetekszik egy túletetett hörcsög kecsességével.

A háttérsztori: Nem túl csavaros, ám egyszerűségében kedves történet, hogyan lett Danny DeVitóé a nyugdíjba vonuló sztriptíztáncos szerepe: ekkoriban nem más volt a szomszédja, mint Jennifer Aniston, aki megkérdezte, nincs-e kedve játszani a sorozatban. DeVito pedig saját megfogalmazása szerint a világért sem hagyta volna ki, hogy a Jóbarátok bájos hölgyei előtt lejthessen vetkőzős táncot. Olyannyira lelkes volt, hogy szíve szerint jóval több bőrfelületet mutatott volna magából, és megszabadult volna néhány ruhadarabjától is, de a készítők úgy érezték, így is elég ütős a jelenet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: sorozat, Jóbarátok, HBO