Top 25: Ők voltak a Barátok közt elmúlt 23 évének legmeghatározóbb főszereplői

Top 25: Ők voltak a Barátok közt elmúlt 23 évének legmeghatározóbb főszereplői
Július 17-én, szombaton este 8 órakor a magyar televíziózás egyik korszaka lezárul, ugyanis véget ér a legrégebbi magyar sorozat, a Barátok közt. A produkció búcsúzása kapcsán az elmúlt hetekben összegyűjtöttük, hogy kik voltak a széria 23 évének legfontosabb főszereplői és egy 25-ös toplistát készítettünk. A felkerülés és a helyezések első számú szempontja az volt, hogy melyik színész hány évet volt látható a Mátyás király téren. Ezek után pedig figyelembe vettük, hogy az általa játszott karakter mennyire volt fontos a Barátok közt története szempontjából és nézettségi szempontból a sorozat melyik időszakában volt látható. Lássuk a listát:

25. Szabó Erika (Mátyás Tilda)

A színésznő 2003-ban vette át Tilda karakterét, akit addig Erdélyi Tímea alakított. Ez volt a Barátok közt első nagy olyan szereplőcseréje, ahol egy karaktert egy másik színész játszott tovább - írja a Sorozatwiki. Csupán 6 évet volt látható a Mátyás király téren, így önmagában ez nem lett volna elég a listára való bejutásra. Akkoriban viszont Tilda karaktere az egyik legfontosabbnak számított, rengeteg szálban volt központi szerepe. Ő volt Vili bácsi és Magdi néni unokája, Géza unokahúga, Zsófi legjobb barátnője és egy ideig Pali felesége. Szabó Erika pedig a Barátok közt történetének egyik leghíresebb színésznője lett, a sorozat akkori, több millió nézőjének túlnyomó többsége mai is emlékszik rá.

24. Farkasházi Réka (Kertész Mónika)

A Barátok közt eredeti szereplőjeként a sorozat legelső részétől 7 éven át volt a szériában. Karaktere az első évek egyik legfontosabb famíliájának, a Kertész családnak volt meghatározó tagja. Mónika volt Vili bácsi és Magdi néni kisebbik lánya, Géza testvére és Zsolt barátnője. Később egy másik színésznő vette át a helyét. Mónika az elmúlt hetekben azonban két rész erejéig újra megjelent a Mátyás király téren, akit már újra Farkasház Réka formált meg.

23. Körtvélyessy Zsolt (Hoffer József)

A színész szintén a produkció eredeti szereplője volt és 6 éven át szerepelt a sorozatban. Hoffer Józsit, a Berényi Kft építésvezetőjét alakította, aki ezer szálon kötődött a Mátyás király tér lakóihoz. Ő volt a Hoffer család feje, Eszter és Misi apukája, Vili bácsi barátja és Berényiék egyik legfontosabb beosztottja. 2018-ban egy rövid időre újra feltűnt a szériában.

22. Kardos Eszter (Illés Vanda)

Vanda először 2006-ban tűnt fel a sorozatban, de akkor még nem ő alakította. A karaktere 2007-ben lett fontosabb, amikor Kardos Eszter vette át. Pár évig volt látható a produkcióban, majd számos alkalommal néhány epizód, vagy pár hét erejéig újra Barátok közt volt. Végül 2019-ben ismét főszereplő lett és idén távozott újra. Összesen a 23 évből nagyjából 7-8 évig volt látható a Mátyás király téren. Vanda Juli lánya, Claudia unokája, Peti és Máté testvére. A Barátok közt történetének egyik legnagyobb bajkeverője volt.

21. Solti Ádám (Bokros Ádám)

A színész 2011-ben tűnt fel a Barátok köztben és 8 éven át volt látható benne. Karaktere Gizi unokaöccse, Linda unkatestvére, Kinga és Géza fiának a vér szerinti apja és számos lakó korábbi pasija, többek között Zsófié, Nóráé, Gigié, vagy épp Alizé. Ádám különösen az első években volt fontos szereplője a Barátok köztnek, de karaktere szinte minden lakóhoz köthető volt.

20. Szilágyi Zsuzsa (Kertész Bözsi)

2012-ben tűnt fel a Barátok köztben, ahol hamar fontos főszereplő lett. Bözsi mama Orsi és Tünde anyukája, Szabi és Aliz nagymamája, Luca dédmamája és Vili bácsi második felesége. Az elmúlt években az egyik meghatározó lakója lett a Mátyás király térnek. A színésznő körülbelül 10 évet volt Barátok közt.

19. Nyári Diána (Holman Hanna)

2010-2018 között a Barátok közt egyik meghatározó szereplője volt. Az általa megformált Hanna Claudia fogadott lánya, Linda korábbi legjobb barátnője, Peti kedvese, valamint Balázs egykori nagy szerelme. Nyári Dia a Barátok közt alatt hatalmas ismertségre tett szert, mely a mai napig tart.

18. Nagy Alexandra (Fekete Aliz)

A színésznő közel 11 éve látható a sorozatban és azóta az egyik legtöbbet látott főszereplője. Karaktere, Aliz, Bözsi mama unokája, Tünde lánya, Luca anyukája. Ezen kívül Géza volt menyasszonya, Krisztián özvegye, Zsolt jelenlegi kedvese és számos férfi korábbi barátnője. Nagy Alexa a Barátok közt második felének az egyik legismertebb színésznője lett.

17. Csomor Csilla (Berényi Zsuzsa)

A Barátok közt alapszereplőjeként a sorozat legelejétől közel 9 éven át volt meghatározó tagja a produkciónak. A történetben Zsuzsa András volt felesége, Kata, Dani és Bandi anyukája, Nóra egykori barátnője, aki egy nevelőotthonban nőt fel Lacival, Mikivel és Zolival is. Távozósa óta több alkalommal is visszatért, de csak rövidebb időkre.

16. Som-Balogh Edina (Nádor Kinga)

A színésznő 2004-ben érkezett a Mátyás király térre és nagyon hamar a ház egyik legfontosabb lakója lett. Karaktere Géza felesége, kis Magdika anyukája, Zsolt és a Rózsa kávéház egyik legfontosabb korábbi alkalmazottja és többek között Botond, Szabi és Ádám volt barátnője. 10 éven át volt állandó főszereplője a produkciónak, de néhány epizódra a 2013-as távozása óta legalább egy fél tucatszor visszatért (utoljára pár hete). Sokáig a Barátok közt egyik legnépszerűbb színésznője volt. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!