Több lesz a videó az Instagramon

Több lesz a videó az Instagramon
A jövőben azoknak a videói is megjelenhetnek a hírfolyamban, akiket nem is követ a felhasználó.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője a napokban hosszabb videóval jelentkezett be a Twitteren, hogy felvázolja, mi mindennel készül az Instagram 2021 második felében. Az anyag legérdekesebb része az, amikor magát a platformot definiálja. Mosseri szerint ugyanis az Instagram már nem nevezhető képmegosztó szolgáltatásnak.

A szakember szerint a cég a képmegosztások helyett a jövőben négy dologra fókuszál:

az üzenetküldésre,

a videós tartalmakra,

magukra az alkotókra, valamint

a vásárlós funkciókra.

Ezek közül a videós tartalmakra helyezik majd a legnagyobb hangsúlyt, mivel az Instagramot ma már leginkább egy szórakoztatásra alkalmas platformnak tartják – pontosan úgy, ahogy a YouTube-ot vagy a TikTokot.

Emiatt a jövőben több olyan funkciót is bevezet majd a cég, amelynek központjában a videók állnak. Ilyen például a teljes képernyős, mobilra optimalizált tartalmak megjelenítése, de az idővonalon is több lesz majd a videós kontent, és azoké is megjelenhet, akiket egyébként a felhasználó nem követ.

A mostani bejelentés valójában nem nagy meglepetés, hiszen az elmút években, főleg a TikTok térnyerésével, egyre nagyobb lett a verseny a felhasználókért – ez hívta életre például a cég saját TikTok-klónját, a Reelst is.

Mosseri mostani videója egy olyan sorozat része, amelyben az Instagram szeretne nagyobb betekintést engedni a működésébe. A vezér ennek jegyében nemrég például arról beszélt, hogy az algoritmus hogyan jeleníti meg a felhasználók számára a különböző bejegyzéseket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram, video