Több érdekes újítás is jön a Messengerbe

Több érdekes újítás is jön a Messengerbe
A Meta által bevezetett legtöbb újítás a / és @ használatára vonatkozik, és azt ígérik, hogy a jövőben még több ilyen parancsot lehet majd adni.

A mostaniban a legfontosabb a /silent parancs, amivel meg lehet majd oldani, hogy az üzenetnél ne jelezzen a Messenger a fogadó félnek. Ez ugye jól jön, ha tudjuk, hogy valami fontos dolga van, de mi azért értesíteni szeretnénk - írja a Marketingmorzsák.

Aztán azokon a piacokon, ahol lehet pénzküldésre használni a Messengert, jön például a /pay opció, amivel gyorsan el lehet majd érni a pénzküldési lehetőséget. Ezt beírva feljön majd a pénzküldésre szolgáló felületnek a virtuális gombja, és nem kell a menüben turkálni.

A /gif parancs pedig az animált képeknek a küldését fogja leegyszerűsíteni, bár kérdés, hogy ki fog irkálni ahelyett, hogy egy ikonra nyomjon.

Ezeken felül lesz még /shrug, illetve /tableflip, amik karaktersorokat fognak kiváltani, amiket mobilon néha eléggé körülményes összerakni, mint például ¯\_(ツ)_/¯ és az asztalborítás (╯°□°)╯︵ ┻━┻. Ezeket az emberek sokszor máshonnan másolták ki, mert beírni bizonyos esetekben nem is igazán lehetett.

A @ jelhez pedig az kapcsolódik, hogy a @everyone használatával mindenkit be lehet jelölni egy csoportos beszélgetésben.

A /shrug, illetve /tableflip valamint a /gif opciót a Meta egyelőre csak az iOS esetében fogja bevezetni első körben, a /pay és /silent parancsot viszont minden operációs rendszer meg fogja kapni

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: messenger, Meta