Titokzatos űrhajós Budapesten: kiderült, kit keresett – VIDEÓ

Titokzatos űrhajós Budapesten: kiderült, kit keresett – VIDEÓ
Az elmúlt napokban több fotó is megjelent a világhálón egy furcsa figuráról, aki űrhajós ruhában bukkant fel Budapest több pontján. Volt, aki a Kossuth téren kapta lencsevégre, de látták a Hősök terén, a Budai várban, a Jászainál és a Duna-parton is. Most végre kiderült, miért, és az is, mi köze a tudomány sztárjainak, Magyarósi Csabának és Pamkutyának mindehhez.

Különleges négylábú érkezik az MVM Future Talks műsorába: Plútó, a robotkutya. Küldetése, hogy a tudományos élet nagyágyúival felderítse, merre tart a technológia fejlődése, milyen irányba viszik az emberiséget a legújabb innovációk, és egyáltalán, jó kezekben van-e a jövőnk. Az MVM Future Talks nagyszabású online, élő talk show-ját a november 10-én, csütörtökön, 18 órától bárki ingyen követhet az interneten.

Nemrégiben több helyen is feltűnt egy asztronauta Budapest belvárosában, a Budai vártól a Hősök teréig. Több ezren találgatták, hogy mit kereshetett itt az űrhajós.

A találgatásokat a közösségi oldalakra feltöltött képek és videók pörgették. Volt olyan poszt, amelyhez néhány óra alatt több mint 1300 komment érkezett. Mind azt találgatta, mi lehet a célja a titokzatos idegennek. „Várja az űrhajópótlót” – írta az egyik hozzászóló, egy másik szerint pedig azért csüggedt, mert „nem vették fel asztrofizika és kozmológia mesterképzésre”. A napok óta tartó találgatás után most végre kiderült, az űrhajós nem mást, mit hű társát, Plútót, a robotkutyát kereste. Történetüket itt ismerheted meg:

Plútó, az FT22-es robotkutya

Plútó nem pusztán egy négylábúra hasonlító robot, hanem egy szupermodern katonai számítógép. Küldetése, hogy az MVM Future Talks tudományos talk show-jában a tudományos élet sztárjaival derítse fel, milyen világ felé viszik mindennapjainkat a legújabb technológiák, és egyáltalán, jó kezekben van-e a jövőnk. Olyan ismert és elismert szakértők ütköztetik a véleményüket a műsorban, mint Neil deGrasse Tyson asztrofizikus, Kevin Kelly, a Wired magazin alapítója, Porkoláb Imre katonai stratéga, ifj. Duda Ernő üzletember és Zábori Balázs, űrkutatási mérnök. Az est házigazdái Ördög Nóra és Szirmai Gergely lesznek, de Magyarósi Csaba és Pamkutya egyik tagja, Osbáth Norbert is feltűnik majd a stúdióban. A műsor első része magyarul, a második angol nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással zajlik majd.

A harmadik MVM Future Talks ingyenes, interaktív, online talk show november 10-én, 18 órától követhető a www.mvmfuturetalks.hu oldalon, miközben a nézők kérdéseiket is feltehetik a szakértőknek. További információk a www.mvmfuturetalks.hu címen érhetők el, az esemény Facebook-oldalához pedig ide kattintva lehet csatlakozni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!