Titokzatos TikTok fenyegetések terjednek, már több iskolát be kellett zárni

Titokzatos TikTok fenyegetések terjednek, már több iskolát be kellett zárni
Több amerikai iskolában elmarad az oktatás, miután iskolákat fenyegető TikTok üzeneteke jelentek meg. A rendőrség nyomoz az ügyben, de egyelőre nem tudják, hogy valódi-e a fenyegetés.

Titokzatos iskolákat érintő fenyegetés terjed TikTokon. Eddig Texas, Kalifornia, Minnesota, és Missouri körzetei jelentettek hasonló esetet a helyi rendőrségeken. Van, ahol teljesen elmarad az oktatás, máshol fokozott rendőri jelenléttel készülnek, és e-mailben értesítették a szülőket arról, hogy vizsgálatot indítottak. Az esetről a marketingmorzsak.hu írt részletesen a The Verge cikke alapján.

A rendőrségnek egyelőre fogalma sincs, hogy a fenyegetések valós veszélyt jelentenek-e. A hatósági közleményekben csak annyi szerepel, hogy a rendőrségnek tudomása van olyan TikTok videókról, melyekben iskolai lövöldözésről és robbantásról van szó. Azt viszont nem tudják, hogy a fenyegetéseket konkrétan bizonyos iskoláknak szánják-e, hogy hányan látták ezeket, de még azt sem, hogy egyáltalán hány ilyen videó létezik.

A nyomozás azért halad ilyen lassan, mert a hatóságok egyelőre nem találták meg a fenyegető videókat, csak az azokról szóló válaszvideókat, melyekben a felhasználók egymást figyelmeztetik. A TikTok csütörtökön Twitteren reagált a történtekre, mint írták, nem találtak bizonyítékot arra, hogy a fenyegetés a TikTokon keresztül terjedne. Ennek ellenére együttműködnek a hatóságokkal és kiemelt komolysággal kezelik az esetet.

Van azonban olyan rendőrségi osztály, aki biztosan állítja, hogy látott egy iskolát fenyegető videót, melyben állításuk szerint szerepeltek egy helyi középiskola kezdőbetűi. Az érintett iskolában elmaradt a tanítás, később viszont kiderült, hogy egy másik középiskoláról van szó a videóban. A Los Angeles-i iskolai rendőrség azonosított a videó megosztóját, és megállapították, hogy nem jelent hiteles fenyegetést.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!