TikTokra tör a Digital Hungary

TikTokra tör a Digital Hungary
Digitális forradalom a Z-generációval, azaz a Digital Hungary megkezdi a terjeszkedését a TikTokon is.

Az elmúlt évtizedekben a digitális világban való tájékozottság és a technológiai fejlődés rendkívül gyors ütemben halad előre. A mai fiatalok, az úgynevezett Z-generáció tagjai pedig kiválóan alkalmazkodnak ehhez a dinamikusan fejlődő környezethez. Az új digitális irányvonalak megteremtésében egy színes és izgalmas platform tűnik ki: a TikTok.

Mi is az a TikTok?

A TikTok egy rövid videomegosztó közösségi-média, ahol a felhasználók a kreativitásukat legfeljebb 3 percben örökíthetik meg. Az applikáció óriási népszerűségre tett szert világszerte, pláne a Z-generáció körében. Ezen a digital nativ generáció éppen úgy otthon érzi magát az online térben, mint a saját nappalijukban.

De miért olyan népszerű?

A TikTok egyszerűsége és gyorsasága lehetőséget ad az egyediség kifejezésére, valamint az emberekkel való közvetlen kapcsolatfelvételre. Az interaktív lehetőségek megteremtik az újításokhoz vezető utat. A platform helyt ad a kreatív tartalmak létrehozására, legyen szó táncról, éneklésről, humoros pillanatokról vagy akár egy szakításról. Jelen vannak komoly és elgondolkodtató témák, valamint tényfeltáró és naprakész hírek is.

Digital Hungary és a Z-generáció

A Digital Hungary szerepe ebben a folyamatban alapvető fontosságú, hiszen a Z-generáció a jövő, és ahogyan ők is más generációktól, úgy mi is tanulhatunk tőlük. A köveket pedig elkezdtük lerakni a jövő felé vezető úton, hiszen a Z-generációval karöltve a Digital-Hungary is a TikTok színterére lép. A platform lehetőséget kínál, hogy eljusson a fiatalokhoz, és megértsük, hogy miként gondolkodnak, mi foglalkoztatja őket és milyen digitális igényeik vannak.

Nemcsak mi, de a fiatalok is elérhetnek minket, és megoszthatják velünk ötleteiket és véleményeiket. Ezáltal mi is megismerhetjük a Z-generációsok által preferált digitális környezetet. A Digital Hungary célja többek között, hogy segítse a Z-generációt abban, hogy hangjukat meghallják és hatással legyenek a társadalomra.

Az új utak meghódítása soha nem volt könnyű, de a Digital Hungary és a Z-generáció tagjai közös erővel képesek lesznek áttörni a digitális világ határait. Az együttműködés a Z-generációval és a TikTok közösségével új perspektívákat nyit meg a digitális világban, és lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok véleményét és kreativitását a változás kovácsaivá tegyük.

Első videóink már láthatóak a TikTok platformján digitalhungary.hu név alatt. A debütáló videóban AI által generált képeket mutattunk Z-generációs járókelőknek, arra voltunk kíváncsiak, hogy felismerik-e, hogy nem valós embereket ábrázolnak. A válaszok egészen meglepőek voltak, néha pedig ijesztőek, hiszen ha a Z-generációsok szeme sem akad meg a valótlanságon, akkor mégis mi lehet a következő lépés a mesterséges intelligencia világában? Még mielőtt ezen a kérdésen elgondolkodnánk, hallgassuk meg a válaszokat.

A hétről hétre jelentkező TikTok tartalmak gyártásáért felelős csapat:

  • Dadányi Anna
  • Herczeg Fanni
  • Nagy Cintia
  • Szuchy Brigitta
  • Zsákai Réka

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!